Milas Müzesi’ne destek sözü

ÖNDER Haber -

Milas Müzesi’ne destek sözü

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği yöneticileri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ettiği, Mehmet Kara başkanlığındaki Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinde, Milas Belediyesi tarafından Çöllüoğlu Hanı içinde kurulacak olan Milas Kent Belleği Müzesi’yle ilgili hazırlık çalışmalarının konuşulduğu bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Başkan Tokat dernek yöneticilerine ziyaretleri için teşekkür edip Müze hakkında bilgi vererek, “Çalışmaları son aşamasına geldi. Müzeye toplayacağımız materyaller tamamen bağış usulü ile oluşacak. Çok gerekli olan şeyleri satın alma yoluna gideceğiz. Müzede Yörük-Türkmen Kültür Derneğine iki oda ayırdık. Bu odaları dolduracağınıza eminim. Müzeyi sizlerin desteği ile hep beraber oluşturacağız” dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Kara da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; “Öncelikle müzede bizlere de yer ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Bize ayrılan iki odayı en iyi şekilde dolduracağımız konusunda şüpheniz olmasın. Sadece bize ayrılan alan için değil müzenin genelinde de desteklerimiz olacak. Müzeyi elbirliği ile oluşturacağız” dedi.

Kara ayrıca, gelenek ve kültürlerinin yaşatılması adına kendilerinin de müze kurmak istediklerini belirterek Başkan Tokat’tan yer konusunda yardım istedi.

Bunun üzerine Başkan Tokat, Dernek ile beraber çalışma yapılacağını belirterek, en kısa sürede kendilerine yer göstereceklerini söyledi.

Ve ziyaret sonunda Dernek yöneticileri Başkan Tokat’a, üzerinde isminin yazılı olduğu bir “yağlık” hediye ettiler. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık