Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS OSB’DE MUTLU SON

​​​​​​​Pazartesi günü tapular dağıtılıyor..

MİLAS OSB’DE MUTLU SON

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde mutlu sona gelindi. 25 Ocak Pazartesi günü saat 16:00’da, Belediye Toplantı Salonu’nda, Noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile, parseller yatırımcılara dağıtılacak.

Muğla’nın ilk ve tek Organize Sanayi Bölgesi olan Milas OSB’de yıllar sonra mutlu sona ulaşıldı. Bütün alt yapı imalatları biten Organize Sanayi Bölgesi’nde, son yapılan değişiklikle oluşan 54 sanayi parselinin tapu işlemleri de bitirilerek, yatırımcılara teslimi için, noter huzurunda kura çekimi aşamasına gelindi. Milas OSB Müteşebbis Heyeti, tapu işlemlerinin bitmesi sonrasında, tapuları dağıtma kararı aldı. Pazartesi günü yapılacak olan kura çekimine bütün yatırımcıların katılması bekleniyor. Katılmayan yatırımcılar yerine ise kurayı noter, onların adına çekecek ve kayda girecek.

Kura çekimi sonrasında parseller yatırımcılara teslim edilecek. Bundan sonra yatırımcılar, 1 yıl içerisinde projelerini hazırlayarak Milas OSB Müdürlüğü’nden onay almak zorunda. Daha sonra da 2 yıl içerisinde yatırımını tamamlayarak “bacaların tütmesi’ gerekiyor.

BÜYÜK BAŞARI..

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk adımı, 1997’de Milas Ticaret Odası Başkanı Enver Tuna’nın girişimiyle başladı ve 11.11.1997 tarihinde, o zamanki Muğla Valisi Cemil Serhatlı, Milas Kaymakamı Ayhan Boyacı, Milas Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek ve Milas Ticaret Odası Başkanı Enver Tuna’dan oluşan “Milas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbüs Teşekkülü” oluşturularak, çalışmalara başlandı.

O zamandan bu yana, arada uzun aralar da olarak, 22 yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmalar, özellikle son 10 yıl içinde hızanarak, bugün ulaştığımız duruma gelindi.

Tapu dağıtımı aşamasına gelen Milas OSB’nin bugünkü Müteşebbis Heyeti ise, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Başkanı Reşit Özer’in de içinde bulunduğu, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyonu’ndan 5 kişi ile, Milas Belediyesi ve MİTSO’dan 5’er üyeden oluşuyor. Milas OSB’nin müdürlüğünü ise 2011 yılından beri Maden Mühendisi Haluk Onaran yürütüyor.

GAZETECİ GÖZÜYLE..

Bunca yıldır, ilk adımından bu yana izlediğimiz Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin sürecine bakınca, üç ismin, varılan başarıdaki emeğinin altını çizmek gerekiyor. İlk adımı attıktan sonra, yaklaşık 20 yıl Müteşebbis Heyette yer alan Enver Tuna, neredeyse vazgeçilme aşamalarına gelindiğinde koyduğu tavırla OSB’nin sürmesindeki katkıları yadsınamayacak Muhammet Tokat, son dönemdeki gayretleriyle Reşit Özer ve OSB Müdürü Haluk Onaran..

Gerçekten bu isimler olmasaydı, Milas OSB girişimi, sonuca ulaşamayabilirdi.

Bütün emeği geçenlere teşekkürler..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis