‘Milas Şehitler Anıtı’nın yapımına başlandı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Milas Şehitler Anıtı’nın yapımına başlandı

Milas Üçyol’da bulunan Güven Park’a yapılacak olan ‘Milas Şehitler Anıtı’ında çalışmalar başlatıldı. Anıt’ın ilk harcı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından döküldü.

Şehit yakınlarının ve Gazilerin talebi doğrultusunda, Milas Kent Müzesini kurmak için görevlendirilen Prof. Dr. Engin Berber ve ekibi tarafından projelendirilen Anıt, Mayıs ayı içinde tamamlanacak.

Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz ve beraberindeki ekip ile Güven Park’a gelerek alanı inceleyip ilk harcı döken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Şehitler Anıtı projesinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Milas’a özgü yerel değerler de içeren, özel bir Şehitlik projesine imza atmak istiyoruz. Şehitlerimizin ismini yaşatacak olan Şehitler Anıtımızı Mayıs ayı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, anıtın, mevcut havuz üzerine yerleştirilecek ve led ışıklar ile aydınlatılıp hem karayolundan hem de havadan görülmesi sağlanacak.

Yola cephesi olacak şekilde protokol noktası oluşturulacak, havuz üzerinde hilal ve merkezinde ise yıldız yerleştirilecek.

Anıt etrafında dolaşım alanı sağlanacak. Alana girişte ise iki adet meşaleli paye olacak. Dolaşım alanı içerisinde ise altı farklı totem yerleştirilecek. Totemlerin her biri Balkan, 1. Dünya, İstiklal, Kore, Kıbrıs savaşları ve iç güvenlik harekatını simgeleyecek ve her bir şehidimiz için de üzerlerine isim yazılı plakalar konulacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık