‘Milas Tenis Akademisi’ kapanmak üzere!..

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Milas Tenis Akademisi’ kapanmak üzere!..

Milas Tenis Akademisi Başkanı Seyhan Heb, Akademi’yi ‘tesissizlik’ nedeniyle kapatmak üzere olduklarını açıkladı ...

2015 yılı Ocak ayında kurulan Milas Tenis Akademisi’nin geçen iki yıldır çalışmalarını ilçemizdeki bir özel okulun tenis kortunda sürdürdüğüne dikkat çeken Heb, açıklamasının bazı yerlerinde, “kapatmak zorunda kalıyoruz” gibi net ifadeler kullanmasına rağmen, “İhtiyacımız olan ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesise sahip olmak, Milas ilçesinde ‘Tenis Turizmi’ni canlandırmak ve Akademimizde yetişmiş çocukların tenisten uzaklaşmaması, tenisi bırakmaması için eğitimlerimizi devam ettirecek tenis kortuna sahip olmak ...” sözleriyle hedeflerini yineledi ve “ilçemizde birçok sporcunun tenisi bırakmasına sebep olacak tesis eksikliğinin giderilmesi” için, başta Milas Belediye Başkanı olmak üzere ilgililerden destek bekledikleri çağrısında bulundu.

Milas Tenis Akademisi Başkanı Seyhan Heb’in konuyla ilgili açıklaması şöyle …

 

“Kısıtlı imkanlarımıza ve maddi manevi tüm zorluklara rağmen …”

Milas Tenis Akademisi Milas’ta tenis sporunun yaygınlaşıp gelişmesine öncülük ederek bunu yapan ilk tenis kulübü olmuştur.

Milas Tenis Akademisi, alt yapısında 5 ve 16 yaş arasında 370 sporcuya ulaşan, 67’si yetişkin olmak üzere 2 yıl içinde 700’e yakın kişiye tenisi sevdirmiş ve tenis sporu ile tanıştırmıştır. Büyük özveri ile sokak sokak, okul okul gezerek el ilanları dağıtıp bu sporu sevdirmenin, tenisi Milas’a tanıtmanın yollarını aradık. Kısıtlı imkanlarımıza ve maddi manevi tüm zorluklara rağmen yılmayıp Milas ilçesinde tenis sporunu yaygınlaştırıp geliştirme konusundaki kararlığımızı sürdürdük. Aileler, yağmur çamur demeden soğuklarda ve yaz aylarının en sıcak günlerinde eğitimlerini aksatmamaları için özveri ile davranıp çocuklarını tenis eğitimi almaları konusunda sonuna kadar desteklemiştir. Milas ilçesinde bulunan bürokratları, mülki amirleri, belediye başkanımızı davet edip bu sporu yaparak örnek olmalarını rica ettik. Onlar da bizi kırmadı ve tanıtım konusunda sonuna kadar destek oldular. 1 yıl gibi kısa bir sürede okullarda taramalar yapıp yetenekli sporcuları bularak kulübün alt yapısına dahil edip eğitimlere başladık. Bu tanıtım ve eğitim sürecinden sonra 1 yıl gibi kısa sürede Muğla genelinde düzenlenen okullar arası tenis müsabakasında Milas’ta ilk defa özel bir okul yıldızlar, gençler ve büyükler gruplarında ilk üçe girdi. Milas, ‘teniste ben de varım’ dedi.

Yine, Milas’ta ilk defa, Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği ulusal ve özel turnuvalara katılarak birçok başarıya imza attık. İlk defa Milas’tan çocuklar ve aileleri ile deplasmana, İzmir, Antalya, Bursa gibi illere giderek ilçemizi temsil ettik.

Milas Tenis Akademisi, ikinci yılında bu başarılarla yetinmeyip daha iyilerini hedeflemiş ve bunların birçoğuna da kısa zamanda ulaşmıştır.

 

“Milas Tenis Akademisi’ni kapatmak zorunda kalıyoruz”

Sonuç olarak, tenis kortunun özel okula ait olması ve kulübümüze ait tenis kortunun olmaması nedeniyle Milas’ta birçok yetişkine de tenis sporunu sevdiren 7’den 77’ye herkese sporu sevdiren Milas Tenis Akademisi, tesisi olmadığı için kapanıyor. Eğitim vereceğimiz, çalışmalarımızı sürdüreceğimiz tenis kortumuz olmayınca Milas Tenis Akademisi’ni kapatmak zorunda kalıyoruz.

İlçemizde tenis sporuna bunca emek vererek yapılan onca çalışmalardan sonra bir noktaya getirip oyuncuları ve aileleri yalnız bırakmanın çok üzücü olduğunu belirtmek istiyorum. İhtiyacımız olan ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesise sahip olmak, Milas ilçesinde ‘Tenis Turizmi’ni canlandırmak ve Akademimizde yetişmiş çocukların tenisten uzaklaşmaması, tenisi bırakmaması için eğitimlerimizi devam ettirecek tenis kortuna sahip olmak ...

 

‘Destek’ çağrısı

Kapanmak üzere olan Milas Tenis Akademisi olarak, ilçemizde birçok sporcunun tenisi bırakmasına sebep olacak tesis eksikliğinin giderilmesi konusunda Milas Belediye Başkanımız ve idarecilerimizin, desteklerini bekliyor, saygılar sunuyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık