Milas ve Bodrum, Orman Yangınlarıyla Sarsıldı..

Önceki gün, Milas-Tuzabat ve Bodrum’un Mumcular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, Tuzabat’ta 6, Mumcular’da 40 hektar alanın yanmasına neden oldu. Tuzabat’taki orman yangını sabah söndürüldü, öğleden sonra yeniden başladı ve tekrar müdahale edilerek kontrol altına alınırken, Mumcular’daki orman yangını Bayır Mahallesi’ndeki evlere kadar yaklaştı ve korkulu saatler yaşanmasına neden oldu. Yangın geç saatlerde kontrol altına alındı. Karadan ve havadan yoğun bir mücadele verilen yangında soğutma çalışmalarına geçilirken, yaklaşık 40 hektarlık alan zarar gördü.

Milas ve Bodrum, Orman Yangınlarıyla Sarsıldı..

Önceki gün saat 14.00 sıralarında Mumcular Mahallesi’nin doğusundaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın alanına sevk edilen çok sayıda arazöz, su tankeri, ilk müdahale aracı, orman ve itfaiye ekibi,  engebeli arazide yangını söndürmek için yoğun bir çalışma başlattı. Havadan da yangın söndürme helikopterleriyle aralıksız verilen mücadeleye rağmen, yangın geniş bir alana yayıldı ve yerleşim yerlerini tehdit etti. Bu sırada yangın söndürme ekibine, il genelinden ve dışından takviye destek sağlandı. Yangın söndürme araçları ve ekipleri, alevler ve evler arasında güvenlik duvarı oluşturarak olası bir facianın önüne geçti. Bölgedeki vatandaşlara panik yaşatan yangın, saatler sonunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangında yaklaşık 40 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Aynı gün Milas’a bağlı Tuzabat Mahallesi’ndeki ormanlık alanda sabah saatlerinde yangın çıktı. Öğleye doğru ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü.  Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdikten sonra yeniden söndürme çalışması başlatıldı.

Bölgeye sevk edilen 3 helikopter, 5 arazöz ve 42 orman işçisiyle canla başla sürdürülen çalışma sonucu, yangın akşam saatlerinde yeniden kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi. Milas’ın akciğerleri olarak tabir edilen ormanlık alanda çıkan yangında, toplam 6 hektar alan zarar gördü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık