Milas Yörük Obaları Derneği Yöneticileri Ziyaretlerini sürdürüyorlar …

Önder Haber/Adem Kankaynar

Milas Yörük Obaları Derneği Yöneticileri    Ziyaretlerini sürdürüyorlar …

Milas Yörük Obaları Derneği yöneticileri ziyaretlerini sürdürüyor.

Dernek Başkanı Erkan Turgut ve yönetim kurulu üyeleri, ilçemiz genelindeki kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretleri kapsamında; Vergi Dairesi, İlçe Milli Eğitim, Tapu ve Kadastro, Orman İşletme Müdürlüğü, Milas Belediye Başkanlığı ile Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası yöneticileriyle bir araya geldi.

21 Temmuz Cuma günü yaşanan “deprem fırtınası” nedeniyle Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın Bodrum’a geliyor olması nedeniyle Milas Kaymakamlığı’na ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacak ziyaretler iptal olurken, gerçekleşen ziyaret programı Milas Vergi Dairesi’nden başladı.

Kısa bir süre sonra tayin nedeniyle Antalya’nın Alanya ilçesine gidecek olan Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan’ı makamında ziyaret eden dernek yöneticileri, bir yandan derneğin kuruluş amacını ve yapılacak çalışmaları aktarırken, diğer yandan da Vergi Dairesi Müdürü Altan’a, yeni görev yerinde başarılar dilediler.

 

“UNUTULMAYA YÜZ TUTAN KÜLTÜRÜ CANLANDIRACAĞIZ”

Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın makamında gerçekleşen ziyarette, ikinci bir derneğin neden kurulduğu konuşulurken, Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Herhangi bir talimat veya birilerine rakip olmak için kurulmadık. Aramızdaki arkadaşlarımızdan bazıları diğer derneğin üyesi, hatta yönetimindeydi. O dernek çatısı altında yapmayı düşündüğümüz birçok şeyi yapamayacağımızı düşünerek bu yola çıktık. Elbette kuruluş öncesinde ve sonraki süreçte neler yapmamız gerektiğini geniş bir şekilde değerlendirdik ve halâ da değerlendirmeye devam ediyoruz.

Önümüze birçok hedef koyduk. Bunlardan biri, yaşadığımız bölgedeki yaşlılarımızı bulup, onların yaşam öykülerini kayıt altına almak ve bir kitap şeklinde gelecek nesillere aktarmak. Bir diğer hedef, en az 400 - 500 m2’lik, içerisinde Yörük kültürünü yansıtan tüm objelerin yer alacağı bir Yörük çadırını sabit bir noktaya kurmaktır. Bu çadır sürekli açık olacak ve içerisinde birçok etkinlik yapılabilecek. Bu hedeflere tek başımıza ulaşma şansımız yok. Dolayısıyla ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar, Oda ve STK’lar, bölge halkı elele verecek ve birlikte başaracağız” dedi.

 

ÇADIR İÇİN YER TALEP EDİLDİ …

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın makamında gerçekleşen ziyarette ise, derneğin hedefleri arasında yer alan Yörük Çadırı için Başkan Tokat’tan yer talebinde bulunuldu.

Talebi değerlendireceğini, şehir planında yapılacak tarama sonrasında uygun bir alanın bulunarak çadır için tahsis edileceğini söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Zaten böyle bir kültürü Amfi Tiyatro ya da benzeri yerlerde yaşatmak mümkün değil. Oralarda yapılacak etkinlik olsa olsa kültür etkinliği olur. Oysa Yörük şenlikleri denilince akıllara daha farklı bir yaşam şekli geliyor. Doğa ile baş başa, taş yığınlarının arasında değil, doğal bir ortamda bu tür şenlikler yapılmalı. Bir başka deyimle sizler, bir anlamda birer kültür elçilerisiniz. Gönüllü olarak bu görevi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Zor ve uzun bir yola çıktınız. Bu noktada Milas Belediyesi olarak bize düşen her türlü katkıyı sağlamaya çalışacağız” dedi ve ziyaret için teşekkür ederek, dernek yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yapılan ziyaretin ardından dernek yöneticileri; Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nı ziyaret ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık