Milas, yüzünü turizme dönüyor ...

ÖNDER Haber -

Milas, yüzünü turizme dönüyor ...

15-22 Nisan tarihleri arasında ilçemizde düzenlenecek olan Turizm Haftasında yapılacakları görüşmek ve ilçemizde turizm potansiyelleri ve turizmde bulunduğumuz nokta ile yapılan, yapılması gereken çalışmalar hakkında değerlendirmelerde ve görüş-fikir alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı yapıldı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in başkanlındaki toplantıya Milas Belediyesi, MSKÜ Milas Meslek Yüksekokulu, Milas Müzesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Şubesi, Milas Sanayi ve Ticaret Odası, Milas Kent Konseyi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Milas Tema Temsilciliği, Milas Dağcılık Kulübü Derneği, Yörük Türkmen Derneği, Milas Folklor Araştırmaları Derneği yetkilileri katıldı.

 

Gökçeler ve Beçin’de ...

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl Turizm Haftasının kapsamında önceki senelere göre daha zengin bir içerikle kutlanacağını belirterek, “Örnek olarak, bu sene Milas turizmine bir alternatif olarak kazandırılan ve açılışı yıl içerisinde yapılacak olan Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası ile karşılama merkezinin bittiği Beçin Kalesi gibi kültür ve turizm değerlerini de kutlama programına dahil edeceğiz” dedi.

 

“Milas turizm olarak

çok zengin”

TÜRSAB Bodrum Yetkilisi Sevinç Gökbel, “Yapılacak daha çok işimiz var. TÜRSAB olarak bize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Milas bölgesindeki alternatif turizm alanları bölgede yeni bir çığır açacak. Milas turizm olarak çok zengin; insanıyla, güneşiyle, toprağıyla, tarihi yerleriyle” dedi.

 

“Milas, yatırım programı

olarak büyük pay alacak”

Milas Müzesi Müdürü Gülnaz Savran da, “2016 yılında Milas, yatırım programı olarak büyük pay alacak. Bu sene Uzunyuva (Hekatomnos), Beçin Kalesi Karşılama Yeri açılacak, Beçin Kalesi restarasyon çalışmaları devam edecek. Ayrıca Euromos Karşılama Merkezi projesi hazırlandı. 2017’de Labranda, düzenlenmiş bir ören yeri olarak turizme yönelik daha cazip hale getirilecek, Milas Ören Arkeopark Müzesi en kısa zamanda açılacak”dedi.

 

Kültür turizmi ve

Agro turizm

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, “İtalya, Japonya, Almanya gibi kültür turizmine çok para harcayan ülkelerin üzerinde durmamız gerekiyor. Boğaziçi mahallesindeki eski taş evi ‘Kuş Gözlemevi’ yapabiliriz, Karaova’da Agro Kırsal Kalkınma projemiz var, Milas’taki eski evlerin restore edilmesi Milas’ın adını duyurmamız için bir fırsat olabilir” dedi.

 

“Milas’ta bir dizi

çekilebilir”

Milas Meslek Yüksekokulu temsilcisi Yrd. Doç. Süleyman Öner ise, “Milas’ı tanıtmak, sesini tüm dünyaya duyurmak için film senaristleriyle görüşülüp Milas’ta bir dizi çekilebilir. Milas’ın tanıtımı için Bodrum’daki öğrenciler, 1-2 günlüğüne Milas’ın tarihi yerlerinde gezdirilebilir” şeklinde konuştu.

 

Doğa Yürüyüşü

Milas Dağcılık Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Fındıkoğlu, “Nisan ayındaki turizm haftası programı çerçevesinde Milas’ın adının duyurulup turizm potansiyelinin artması için doğa yürüyüşü düzenleyebiliriz, Latmos Şenliğinin 2’ncisini yapabiliriz. Ayrıca Dağcılık federasyonu olarak Gökçeler Kanyonundaki İncirliin Mağarası ve karşısındaki dev kayada bir tırmanış düzenleyebiliriz”dedi.

 

Turizm merkezlerine

yeni hatlar

Milas Şoförler Odası Başkanı ise, ”Milas’ta 208 araç yenilendi, hatları turizm merkezlerine kadar uzatıp büyükşehir kapsamındaki değişimle daha kaliteli hizmet vermeye çalışacağız. Ayrıca tek tuşla en yakın taksiyi çağırma projemizi de yakında hayata geçireceğiz” dedi.

 

“Milas’ı tanıtmak için

Bodrum’u kullanmamız

şart”

TÜRSAB yetkilisi Gül Gözütok da, “Milas’ı tanıtmak için Bodrum’u kullanmamız şart. Ayrıca TÜRSAB merkezlerinde Milas’ı tanıtıp bu şekilde etkinlikler yapıp kırsal alanda da, örnek olarak Bafa’da yılan balığı yeyip, Milas’ta ot yiyerek, Bodrum’da tekne turu yaparak Milas’ı ve Bodrum’u tanıtabiliriz. Ayrıca Milas Çöllüoğlu Hanının Türk Gecesi programında çok uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“Birçok projemiz var”

Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ise, “Bu kapsamda birkaç projemiz var, bunların başında ise Milas Çöllüoğlu Hanı’nın 2. katında Milas Kent Belleği Müzesi oluşturulması geliyor. Ayrıca Arasta’nın 2.etabını tamamlayacağız. Balavca Deresi ıslahı çok önemli bir artı değer olacak” dedi.

Toplantının sonunda Milas Kaymakamı Fuat Gürel, toplantıda dile getirilenlerin umut verici olduğunu ve çok güzel projelerin ortaya çıktığını, Milas Kaymakamlığı olarak da Milas’ın tanıtımı için 25 konu başlığı ayırdıklarını, 7-8 Ören yerinin yanısıra, Kültür Balıkçılığı, Paraşüt Tepesi, Gökçeler Kanyonu, İncirliin Mağarası gibi yerlerle ilgili tanıtım çalışmalarının devam ettiğini belirtip katılımcılara teşekkür etti ve kendilerine, Milas Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve çeşitli tanıtım materyallerinden oluşan hediyeler verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık