‘Milas Zeytinyağı Coğrafi İşareti’ne ilk talep TARİŞ’ten

ÖNDER Haber -

‘Milas Zeytinyağı Coğrafi İşareti’ne ilk talep TARİŞ’ten

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın, ilçemiz sınırları içinde “Memecik” türü zeytinden elde edilen zeytinyağına “Milas Zeytinyağı” adıyla Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasının ardından, bu etiket altında zeytinyağı üretmek için S.S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin ilk teklifte bulunduğu bildirildi.

TARİŞ, Türkiye’nin Coğrafi İşaret tescilli 5 zeytinyağından biri olan ‘Milas Zeytinyağı’nı coğrafi işaret etiketiyle üretmek istiyor.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO’nun, Milas zeytinyağına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasının ardından “Milas Zeytinyağı” etiketiyle zeytinyağı üretmek için ilk teklif İzmir TARİŞ’ten geldi. MİTSO’da düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin kamuoyuna açıklanması töreni için İzmir’den gelerek bir konuşma yapan TARİŞ Kooperatifler Birliği Genel Müdür Yardımcısı Işıl Çillidağ, toplantıda ilk teklifi MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e yaparak, “Biz TARİŞ olarak Milas Zeytinyağı Coğrafi İşaretine talibiz. Milas Zeytinyağı Coğrafi İşareti ile zeytinyağı üretmeye hazırız. Bu konuda ilk teklifi yapıyoruz” dedi.

Toplantının ardından S. S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i arayarak kutladı.

Cahit Çetin, TARİŞ adına Milas Zeytinyağı Coğrafi İşaretiyle zeytinyağı üretmek istediklerini belirterek, Işıl Çillidağ’ın dile getirdiği teklifi Birlik Başkanı olarak yineledi.

TARİŞ’ten gelen bu tekliften duydukları hoşnutluğu dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, “Türk Patent Enstitüsü tarafından Coğrafi İşaret tescilli Milas Zeytinyağının TARİŞ tarafından üretilmesi konusunda ilk teklifi, bu sektörün en başta gelen kuruluşlarından olan TARİŞ’ten ve bu sektörün zeytinyağı konusunda anıtlaşmış bir ismi olan Sayın Cahit Çetin’den almış olmamız bizim için çok sevindirici ve gurur verici. Demek ki Milas zeytinyağına Coğrafi İşareti almak için verdiğimiz emekler boşa gitmemiş. Kısa sürede Milas’taki diğer zeytinyağı üreticilerimizden de teklifler bekliyoruz. Coğrafi İşaret ile birlikte Milas Zeytinyağı, tarihinin en önemli takdir belgesini almış bulunuyor. Şimdi, tüm zeytinyağı üreticilerimizden, bunun hakkını vermelerini ve kaliteli zeytinyağı üretmelerini bekliyoruz” dedi.

Reşit Özer, TARİŞ’ten resmi teklif yazısı beklediklerini belirterek, en kısa sürede, daha zeytinyağının üretim mevsimi içindeyken TARİŞ ile anlaşma yapmayı umduklarını da sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık