Milas Ziraat Odası’ndan Üreticiye Yerel Bir Alternatif

İl genelinde hayvan yetiştiriciliğinin maliyetlerini düşürmek ve üreticiye destek sağlamak amacıyla Milas Ziraat Odası tarafından hayata geçirilen Milas’ın yeni marka değeri olacak olan Milas Yem A.Ş Şirketi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde yapılacak olan açılışın ardından üretici ile buluşturuluyor.

Milas Ziraat Odası’ndan Üreticiye Yerel Bir Alternatif

Kısa bir süre önce Milas Ziraat Odası tarafından devir alınan Toprak Mahsulleri Ofisi tesislerinde, ‘Milas Yem’ adıyla deneme üretimleri geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.  Deneme üretiminin ardından 14 Mayıs Salı günü saat 11.00’de yapılacak olan açılış törenin ardından tesiste üretilen hayvan yemleri, Milaslı üretici ile buluşturulacak. Açılış töreninde buzağı yarışmasının yanı sıra çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, tüm çiftçileri açılışa davet ederek, bu markaya sahip çıkmalarını istedi.

Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından,  dün saat 15:30’da Milas Toprak Mahsulleri Ofisi’nde açılış töreni öncesi tesis hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül katıldı.

Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile diğer katılımcılara tesisi gezdirip, üretilen ürünler ve tesis hakkında bilgiler aktardı.

“ÜRETİCİLERİMİZDEN BU MARKAYA SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ”

Tesiste yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, “Milas Ziraat Odası olarak Milas Yem Fabrikası’nı kurduk. Artık sona geldiğimiz için buradayız. Seri üretime geçmek için hazırız. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde de açılışımıza tüm üreticilerimizi ve halkımızı bekliyoruz” dedi.

Fabrikanın işleyişinden ve üretilen ürünler hakkında kısaca bahseden Kahraman Akar, “6 silomuzda ürettiğimiz yemin kalitesi çok yüksek olacak. Rakiplerimizle rekabetçi bir fiyat ortaya koyamayacağız ama üreticimiz şimdiye kadar kullandığı yemden 7 kilo verirken, bizim ürettiğimiz yemden 4 kilo verdiği zaman, eşdeğer besleyiciliği ve üretimi alabilecek.  Yapılan açılışın ardından ürünlerimizi üreticimizle buluşturacağız.  Amacımız üreticimize destek olmak. Üreticimizin mazot, gübre gibi girdilerine destek olamıyoruz. Biz de düşündük ki Milas’ta üretecimiz çoğunlukla hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvancılıkta da en büyük girdi maliyeti yem.  Ayrıca üreticimiz buğday ve arpa ürünlerini istedikleri fiyatlara satamıyor. Bu tesis ile hem bu ürünleri alarak üreticimizin elinden tutabileceğiz, hem de hayvan üreticilerimizin girdilerine destek olacağız. Ürettiğimiz ürünün adı da çok güzel ‘Milas Yem.’ Muğla genelinde olmayan bir tesis. Böyle bir tesis en yakın Denizli ve Ödemiş’te var. Üreticilerimizden bizlere destek olmalarını ve bu markaya sahip çıkmalarını bekliyoruz.” Dedi. 

“GEÇMİŞTE BAŞKALARI CESARET EDEMEDİ”

Daha sonra söz alan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Milas Süt Birliği kurulduğundan bu yana yakından ilgilenir ve takip ederim. Çok başarılı bir üretici örgütüdür. Geldiği nokta ortada.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Milas Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclisinin, cesaret isteyen bir işin altına elini değil gövdesini koyduğunu görüyoruz. Bu cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Milas’taki üreticilerimiz ve üretici birliklerimizin Milas Yem’e destek olmaları çok önemli. Üreticimizin daha ucuza yem alması için elimizden geleni yapacağız. Tüm Muğla’nın buraya destek çıkması ve buranın yaşatılması gerekiyor. Geçmişte başkalarının cesaret edemediği bir konuda Milas Ziraat Odası cesaret gösterdi. Bazıları konuşur, bazıları iş yapar. Yem fabrikası Milas Ziraat Odası’nın elinde çalışmaya başladı. Milas Ziraat Odası kendi üstüne düşen görevi yaptı. Bundan sonrası bütün Milaslılar, üreticiler ve Muğlalılara aittir. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“TESİS MİLAS’A VE MUĞLA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise  “Milas çok özel bir şehir. Aynı zamanda bir tarım kenti. Üreten bir şehir. Bu şehrin en büyük tarımsal ve üretici birliklerinden olan Milas Ziraat Odası’nın girişimi sonucunda bugün gelinen noktada tesisin Milas’a ve Muğla’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlimizde bu tesisin bir örneği olmadığını öğrendik. Emeği geçen başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık