Milas’a mamografi cihazi

Muğla Milleltvekili Yavuz Demir, önceki gece paylaştığı bilgi notunda, Milas’ta kurulacak KETEM Merkezi’nde (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) kullanılmak üzere, dijital mamografi cihazının geldiğini ve hizmete sokulacağını bildirdi.

Milas’a mamografi cihazi
  • 16 September 2020, Wednesday 10:31

Konuyla ilgili olarak, hizmetin nerede verileceği ile bilgi veren Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, merkezin 1 No’lu Sağlık Ocağı arkasındaki İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün birinci katında kurulacağını ve burada hem kadınlarda erken teşhis için önemli olan dijital mamografi filmlerinin çekileceğini, hem de simir testlerinin yapılacağını bildirdi. Şimdiye kadar, bu işlemin, Şoförler Odası ve Ticaret Odası gibi kurumların katkılarıyla, 3’er, 4’er kişilik gruplar halinde Bodrum ve Muğla KETEM’e gönderilerek yapıldığını belirten Kırova, “şu anda Milas KETEM için ayırdığımız bölümün temizlik ve montaj işlemleri yapılıyor. Sanıyorum Ekim başı itibariyle merkezimiz dijital mamografi çekimleri ve simir testlerini yaparak, kadınlarımızın hizmetine girecek” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Kırova, şunları belirtti: “Hasta değil, Sağlığa yatırım yapmak anlayışını önemseyen Bakanlığımız insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu, bunun da ilk basamağında erken tanının yer aldığını söyler,  hepimiz de bunun bilincindeyiz.   Bu nedenden dolayı ilçemizde yeni bir hizmet noktası sağlamak için gelişmiş bir dijital mamografi cihazı ile karşınızdayız.  Her  sene ihtiyaca binaen mobil mamografi cihazı ile verdiğimiz hizmetin ilçemiz halkına yeterli gelmediğinin farkındayız. Sayısal verilerimize bakarsak 2019 yılında çekilen mamografi sayımız 578 lere ulaşmış iken, 136 HPV testi 289 kişiye ggk  bakılmıştır. 2020 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen  mobil mamografi cihazındaki arızalardan dolayı yaşanan aksaklıklardan kaynaklanan hizmet eksikliğine rağmen mamografi sayımız 482’yi bulmuştur Bununla birlikte 124 kişiye HPV testi ve 217 kişiye de ggk testi yapılmıştır.   Halkımızın İhtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak daha iyi ve daha kolay ulaşımla Ketem kliniğimizde taramalara yönelik tüm hizmetlerimiz olacak. 30-65 yaş grubu kadınlara HPV Smear taraması, 40-69 yaş grubu kadınlara mamografi çekimi, 50-70 yaş grubu kadınlara ve erkeklere gaitada gizli kan testi aktif bir şekilde verilebilecektir.”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık