Milas’a yine renk kattı

Oktay ÇAYIRLI / Melih KAŞKAR -

Milas’a yine renk kattı

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından Cuma, Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen etkinliklerle 5. MİFAD Kültür Festivali gerçekleştirildi… Festival kapsamındaki etkinlikler Milas’a yine ayrı bir renk kattı…

Cuma günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na saat 18.30’da düzenlenen Minikler Satranç Turnuvası ile başlayan 5. MİFAD Kültür Festivali’nin kortej yürüyüşü Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştirildi.

Milas Sanat Merkezi önünde başlayan kortej yürüyüşü İnönü Caddesi, Müştakbey Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi, Kadıağa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi’nden davul zurna eşliğinde geçerek yine Milas Sanat Merkezi önünde son buldu.

Etkinliklerin düzenleneceği program ise saat 20’de Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan MİFAD Başkanı Emrah Mergen, “Bu festivali, ülkemizde yaşanan son derece üzücü olaylar nedeniyle, düzenleyip düzenlememe konusunda yönetim kurulu üyelerimiz ile çok düşünüp değerlendirmeler yaptık. Fakat iptal edersek, yıl boyunca çalışıp bu festivali bekleyen miniklerimize, iptal nedenlerini nasıl anlatacağımızı bilemedik ve gerçekleştirme kararı aldık. Biz MİFAD olarak 4 yıla tam 5 festival sığdırdık. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve derneğimize kayıtlı üyelerimiz ile gerçekten çok güzel işler başardığımıza inanıyoruz. Bu göreve geldiğimde, beş festivalden sonra bu görevi devredeceğimi söylemiştim ve görevimi devredeceğim. Bu, Emrah Mergen MİFAD’dan elini ayağını çekti olarak asla yorumlanmasın. Aksine çok çalışmaya devam edeceğiz. Derneğimiz benim adımla anılmasın diye böyle bir karar aldım. MİFAD olarak bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Mergen’in konuşmasından sonra etkinlik bale ve jimnastik gösterilerinin sunumu ile devam etti.

Programın üçüncü ve son günü olan Pazar günü ise saat 20’de yine Açık Hava Tiyatrosu’nda, Gitar, Bağlama ve Keman Dinletisi, Minikler Modern Dans Gösterileri, Minikler Muğla Yöresi, Minikler Fethiye Yöresi, Gençler Modern Dans Gösterisi, Yıldızlar Kırklareli Yöresi, Kafkas -  Solo, Büyükler Bodrum Yöresi, Yetişkinler Muğla Yöresi, Gençler Muğla Yöresi halk oyunlarının sunumları gerçekleştirildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık