Milas’ın 2018 Bütçesi görüşülmeye başlandı …

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Milas’ın 2018 Bütçesi görüşülmeye başlandı …

Milas Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı dün saat 10:00’da Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda başladı. 14 asıl ve 2 ek gündem maddesiyle toplanan Meclis, 2018 Mali Yılı Bütçe Taslağı, Meclis Bütçe Komisyonu’na gönderildiği için, Komisyonun hazırlayacağı raporu görüşmek ve 2018 Mali Yılı Bütçesini belirlemek için kapatılmadı ve 25 Ekim 2017 tarihinde saat 10:00’da yeniden aynı yerde toplanılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilk maddenin görüşülmesi sırasında yaptığı bu açıklamalar sonrası, MHP’li Meclis üyesi Kasım Özkan’ın partisinden istifa etmesi sonrası, komisyonun bileşiminin nasıl olması gerektiği üzerine ihtilaf doğduğunu belirterek, yaptıkları uzun araştırmalar sonrası, meclisteki partilerin sayısı açısından yapılan değerlendirme sonrasında, komisyonda CHP’nin 3, MHP ve AKP’nin de 1’er üyeyle temsil edilmesi sonucunun çıktığını, bu nedenle geçen mecliste alınan, Kasım Özkan’dan boşalan yere MHP’li bir diğer üyenin alınması kararının geçerli olduğunu belirtti.

Daha sonra, 2018 Mali Yılı Performans Programı’nın da Bütçe Komisyonu’na sevki kararlaştırıldı. 25 Ekim’deki ikinci oturumda, 2018 Bütçe Taslağı ile Performans Programı’nın raporlarının okunarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra diğer maddeler görüşüldü ve İmar Komisyonu’na sevkedildi.

Gündemin 14’üncü maddesi ise, İmar Komisyonu’na daha önce gönderilen konulara ilişkindi ve bunlarla ilgili İmar Komisyonu’nun raporları okunarak, kurum ve vatandaşların talepleri kabul ya da reddedildi.

1. ek gündem maddesi: Boğaziçi!

Ek gündem maddelerinin birincisi Boğaziçi Mahallesi Köy Gelişme Planları ilgili Belediye Meclisi’nin 2011 tarihinde aldığı 242 sayılı Meclis Kararının iptali ile ilgili idi. Konu, görüş oluşturması için İmar Komisyonu’na sevkedilirken, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuyla ilgili bilgi verdi.

Boğaziçi Mahallesi’nde imar planı hazırlanmadan önce bir yapılaşma olduğunu belirten Başkan Tokat, “Geçtiğimiz günlerde basında, Boğaziçi’nden bazı vatandaşların, bizim yargı kararlarını uygulamadığımız suçlamasıyla belediyemiz hakkında yargıya başvurduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Bu konuyla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Geçen dönem bir müfettiş, o civardaki bir bölgeyle ilgili belediyemizde yaptığı inceleme sırasında, Boğaziçi’nde kıyı kenar uygulaması olmadığı için, en kısa zamanda bu konunun halledilmesini, aksi takdirde önümüzdeki dönemde sadece bu konuyla ilgili olarak araştırmaya geleceğini belirtti ve kıyı kenar uygulamasını kapsayacak çalışma yapmamızı önerdi. O zaman arkadaşlarımızla 6 - 7 ay bu konuyu inceledik ve Belediye Meclisi’nin kararıyla mevcut planın uygulanmasını durdurduk ve Revizyon İmar Planı çalışmamıza başladık. Ama bu arada burası, Bakanlıkça Turizm Alanı ilan edildi ve yetki bizden çıktı. Sonra peşinden Büyükşehir Yasası ile yetki Büyükşehir’e geçti. Bu arada da bir vatandaş yargıya başvurarak, durdurulan planın, yenisi yapılıncaya kadar uygulanması kararı aldırdı. Biz bunun üzerine talepleri almaya başladık ama, özellikle ilk 50 - 100 metre içindeki, yani kıyı kenar çizgisi içindeki alanlarda yapılacak yeni yapılaşmalarla ilgili red kararı aldık. Kabul etsek, müfettişlerin tenkidine ve peşinden bakanlığın taleplerine aykırı davranmış olacaktık. Ancak bazıları, burada yeni yapılaşma istiyor ilk 50 ve 100 metrelerde. Ve sürekli olarak kamuoyunda bizlere yükleniyorlar. Buna yol açamayız. Şimdi, bu son gelişmeler ışığında, İmar Komisyonu’na sevkettiğimiz bu maddeyle, İmar Komisyonumuzun bize nasıl bir yol almamız gerektiği konusunda yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Buna göre bir karar alarak, uygulamada ne yapacağımıza karar vermeliyiz. Bu nedenle bu madde ek gündeme kondu” dedi.

İkinci ek gündem maddesi ise, Maviyol Su San. ve Tic. A.Ş.’nin ambalaj atıklarını toplama, ayırma ve geri dönüşüm tesisi amaçlı, belediyeden yer tahsis talebine ilişkindi ve incelenmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi.

Meclisin yetkisinde değil!

Gündem maddelerinin bitmesi sonrası, MHP Grup Başkanı Mevlüt Kiriş, vatandaşların kimi şikayet ve sıkıntılarını iletti ve bu arada, Güllük’te yapılacak olan Marina’nın mendireğinin deniz doldurularak yapılacağının söylendiğini, bunun Güllük Koyu’nda sıkıntı yaratacağının söylendiğini belirtti.

Başkan Tokat da, bu konuda planı Bakanlığın hazırladığını ve karar verme konusunda Meclisin yetkisi bulunmadığını belirtti.

Meclis, 25 Ekim günü toplanarak 2018 Bütçe Taslağı ve Stratejik Planı’nı görüşmek üzere tamamlandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık