Milas’ın gururu gençler yarışmaya hazır …

Adem KANKAYNAR -

Milas’ın gururu gençler yarışmaya hazır …

Kurulduğu günden bugüne kentimizin sosyal ve kültürel değerlerine büyük katkılar yapan ve farklı, yaratıcı renkler katan Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), bir ilke daha imza attı. Derneğin faaliyetlerini yürüttüğü Milas Sanat Merkezi’nde etkinliklere katılan ve 13 kızdan oluşan ekip, ilçemizi ‘Yetenek Sizsiniz’ adlı yarışmada temsil edecek.

Berrin Tayğar ve Oğuzhan Bursalı tarafından çalıştırılan, yaşları 7 ile 17 arasındaki 13 kızdan oluşan ekip, yaklaşık bir yıldır yarışmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Muğla’da yapılan elemelere katılan ve sergiledikleri performansla jüri üyelerini kendilerine hayran bırakan grup, elemelerin ardından 5 - 6 Ekim 2017 tarihlerinde Bilecik’te yapılacak asıl yarışmaya katılmak üzere son çalışmayı, öğretmenleri nezaretinde gerçekleştirdiler.

3 ayrı koreografi hazırladılar …

Bir yıl önce başlayan çalışmalarda sadece dans kategorisinde hazırlanan grup, sonra jimnastik ve modern dansın birleşimden oluşturdukları 3 ayrı koreografi hazırladılar. İlk turun geçilmesinin ardından ikinci turda ve daha sonraki turlarda başarılı olacaklarını belirten Berrin Tayğar ve Oğuzhan Bursalı; “Çocuklarımıza güveniyoruz. Bir yıldır bu yarışmaya hazırlandılar. Birbirleriyle son derece uyumlu bir grup oluşturdular ve Muğla’daki elemelerde neleri başarabileceklerini gösterdiler. Bilecik’te yapılacak yarışmalarda da aynı performansı, hatta daha iyisini sergileyecekler ve üst turlara çıkacaklardır” diyerek, gruba olan güvenlerini dile getirirken, bugüne kadar ilçemizden bu tür yarışmalara bireysel anlamda katılanların olduğuna ancak ilk kez bir ekip olarak yarışmalara gidildiğine dikkat çektiler.

“Bu çocuklarla gurur duyuyoruz”

MİFAD kurucu başkanı olan, 2 dönem yaptığı başkanlığın ardından görevi Mustafa Emekli’ye bırakan ve halen derneğin yönetim kurulu üyesi olan Emrah Mergen, dernek olarak ilçemizin sosyal ve kültürel değerlerine birçok farklılığı kattıklarına dikkat çekerek; “5 yılda 6 festival düzenlemiş, 3 gün süren etkinliklerde tüm Milas halkını bir araya getirmeyi başarmış Milas Folklor Araştırma Derneği, bu süreçte özellikle çocuklara ve gençlere büyük önem vererek onların sağlıklı, sorumluluklarının bilincinde ve sosyal birer birey olmaları adına birçok faaliyete imza atmıştır. Birçok alanda adeta ilkleri yaşatan derneğimiz, yine bir ilki kentin gündemine taşımıştır. Muğla’daki elemelerde harikalar yarattılar. Hepimiz onlarla gurur duyduk. Eminim, Bilecik’te de başarılı olacaklar ve ilçemizin adını gururla duyuracaklardır” dedi.

“Yeni sezona bomba gibi girdik”

Yeni eğitim öğretim yılının başladığı şu günlerde, derneğin sanatsal faaliyetlerinin yürütüldüğü Milas Sanat Merkezi’nin tarihi günler yaşadığını belirten Mergen; “Daha ilk haftadan kontenjanlar doldu. İlave saat ve çalışma programları koymak durumunda kaldık. Elbette bundan şikâyetçi değiliz. Derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda bu kentte yaşayan 7’den 70’e herkese, sahip olduğumuz kültürümüzü tanıtacak, sevdirecek ve bir hobiden öte kültürel zenginliğimizi doğru bir şekilde geleceğe taşıyacağız. Yeni dönemde özellikle çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlere önem verdik. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu da duyurularımızı yaptığımız daha ilk hafta gördük. Bu anlamda bizlere inanan, güvenen ve bugüne kadar bizleri asla yalnız bırakmayan Milaslılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık