Milas'ın ilk coğrafi işaretli yağlı zeytini, Serci oldu

 Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret alınmasından sonra ürettiği Milas yağlı zeytinin coğrafi işaret standartlarına uygunluğunu akredite olmuş bir laboratuar raporu ile belgeleyen “Serci”, yağlı zeytinde ilk coğrafi işaret belgesini alan işletme oldu.

Milas'ın ilk coğrafi işaretli yağlı zeytini, Serci oldu

Ayın zamanda MİTSO üyesi de olan Ser Zeytincilik işletmesinin yöneticisi Mustafa Baş, Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret almayı başaran ilk işletme olmanın mutluluğunu yaşadıkların belirterek "Milas'ın Şenköy mahallesinde kendi zeytinliğimizden elde ettiğimiz zeytinlerle bu yağlı zeytini hazırladık. Laboratuardan da coğrafi işaret standartlarına uygun olduğunu belgeledik. Bodrum - İzmir karayolu kenarında, Karacabel tüneli yakınlarındaki satış yerimizde zaten yağlı zeytinimiz çok ilgi görüyordu. Şimdi yağlı zeytinimizin kalitesini belgeleyen coğrafi işaret belgemizle daha da çok ilgi görecektir" diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Türk Patent ve Marka Kurumundan Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret tescili alınmasından bu yana ilk kez bir işletmenin ürününe coğrafi işaret almayı başardığını belirterek "Odamız üyesi Ser Zeytincilik işletmecisi Sayın Mustafa Baş'ı kutluyoruz” dedi. Milas ilçesi sınırları içindeki memecik türü zeytinlerden hazırlanan Milas yağlı zeytininin nefis bir lezzet ve aromaya sahip olduğunu belirten Reşit Özer "Bu lezzeti siz de aldığınız coğrafi işaret belgenizle yaşatacaksınız. Müşterileriniz de coğrafi işaret güvencesiyle, güvenerek Milas yağlı zeytinini alabilecekler ve bu eşsiz zeytin lezzetini gönül rahatlığıyla tadabilecekler" dedi. Zeytinin gerçek tadını almak isteyenlerin Milas yağlı zeytinini mutlaka denemesini isteyen Reşit Özer, "Zaten bir kez denedikten sonra bu lezzetten asla vazgeçemeyeceklerdir" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık