“Milas’ın Korsan Sübyeleri” Eskişehir’de sergilendi

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“Milas’ın Korsan Sübyeleri” Eskişehir’de sergilendi

Milaslı Sanatçı, Eczacı Erdoğan Aşıcı, hem dikkat çeken özgünlükteki resimleriyle Milasımızın sayılı ressamlarından biri hem de Türkiye’de ve hatta dünyada ilk kez, sübye kabukları üzerine, sübyenin doğal çizgilerini izleyerek yarattığı masklarla ünlü bir sanatçımız.

Daha önce Milas’ta çeşitli vesilelerle, Ankara’da Eczacılar Odası’nın davetiyle gerçekleştirdiği mask sergileri sonrasında, Konak Belediyesi’nin ünlü “Mask Müzesi”nde de sürekli sergileniyor eserleri..

Son olarak ise, 13 - 18 Mayıs tarihleri arasında, Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin Turgut Özakman Sergi Salonu’nda sergilendi maskları ve bazı resimleri..

Açılışını bizzat Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı sergi, doğal olarak çok dikkat çekti ve beğeniyle izlendi. 13 - 18 Mayıs tarihleri arasında gezilebilen sergi, Eskişehir basınında da “Milas’ın Korsan Sübyeleri” başlığıyla, geniş yer buldu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da çelenk gönderdiği ve kutladığı serginin çok dikkat çektiğini belirten Erdoğan Aşıcı, “Dünyada ilk kez benim yaptığım bu çalışma dolayısıyla, izleyicilerin şaşkınlık ve takdirleri, beni kuşkusuz çok mutlu etti. Çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu sergi sırasında başka illerden de davetler aldık. Böylece hem çalışmalarımı daha geniş kitlelere tanıtma imkanım oldu hem de ‘Milas’ın Korsan Sübyeleri’ başlığıyla, Milasımızın da tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz. Ben de eserlerimin sergilenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık