Milas’ın kötü vitrini: Çevre Yolu!

A. Kemal KAŞKAR -

Milas’ın kötü vitrini: Çevre Yolu!

Milas, “Çevre Yolu” olarak adlandırılan ve İzmir girişinden 23 Nisan Bulvarı ile başlayıp sonrasında Halilbey Bulvarı olarak devam eden peşpeşe iki bulvardan oluşan uzun yola el atılmasını ve yenilenmesini bekliyor yıllardır.

Halilbey Bulvarında büyük ölçüde, 23 Nisan Bulvarı’nınsa bazı bölümlerinde araç yolu ile yaya yolu ayrımı varken, 23 Nisan Bulvarı’nın çok büyük bir bölümünde araç yolu nerde bitiyor kaldırım nerde başlıyor, yüzü bulvara dönük işyerlerinin sergileme ya da depolama amaçlı kullanımlarının ölçüsü-ayarı nedir belirsiz!

Bu anlamda çevre yolumuzda, çok büyük ölçüde iyileştirmeleri, bakım-onarım ve yeniden yapımları da içeren ve aslında yıllar önce yapılmış-kabul görmüş projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz halâ ...

Çevre yolumuzda öyle bazı yerler var ki, sadece yaya yurttaşların değil araçlarıyla geçip gidenlerin de can güvenliklerini tehdit eden ve ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtecek şekilde kullanılıyor.

İlgili, yetkili, sorumlu, görevli kurumlarımız da işin peşini bırakıp ipin ucunu kaçırınca, ortaya, ilçemizin vitrini niteliği taşıyan bu mekanda kötü, çok kötü görüntüler çıkıyor.

Cadde üzerinde, yıllardır öylece durmakta olan hurda araçlar bile var … (Sanayi Sitemizin ara sokaklarında bile zaman zaman ‘hurda araç denetimi’ yapılıp bu atık araçların bulundukları yerlerden kaldırıldıklarını bilmesek …)

Bu arada, yol kenarındaki toprak alandan kalkan toz bulutlarının yaşam kalitemizi ne denli düşürdüğünü de varın siz hesaplayın diyorum … 

Sorun sadece ‘görüntü’ ile sınırlı değil elbette … Az önce vurguladığımız gibi, ciddi bir can güvenliği sorunumuz var bu yol üzerinde …

Konuya dikkat çekip, zaten yıllardır ilçemiz gündemindeki bu konuyla ilgili olarak bir an önce uygulamaya geçilmesi, yapım çalışmalarına başlanması yönündeki yurttaş taleplerini bir kez daha ifade etmiş olalım.

Gereğinin yapılması dileği ve beklentisiyle …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık