“Milas’ın Kültürel Değerleri ve Koruma Projesi”

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“Milas’ın Kültürel Değerleri ve Koruma Projesi”

Milas Kent Konseyi’nin yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü ‘Halk Seminerleri’ kapsamında son seminer, 13 Nisan Cuma akşamı Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde yapıldı.

Milas Belediyesi KUDEP Birimi Sorumlusu Arkeolog İ. Ernur Öztekin’in “Milas’ın Kültürel Değerleri ve Koruma Projesi” başlıklı sunumu, seminere katılan az sayıdaki kişi tarafından dikkatle dinlendi.

2009 yılından bu yana Millas Belediyesi KUDEP biriminde çalışan Arkeolog Ernur Öztekin, kent kavramının tarihsel süreç içinde ne anlama geldiğinden başlayıp, yaklaşık 7 bin yıl öncesine dayanan bir yerleşim alanında yaşayan pek çok medeniyetin ana hatlarla gelişimini özetleyerek, Milas’ın bütün bu coğrafyada, pek çok medeniyete başkentlik yapmış bir kent olduğunu ve pek çok kültürü tarih boyunca bünyesinde barındırdığını ve günümüzde, bütün bu medeniyet katmanlarından izleri taşıdığını anlattığı güzel ve anlaşılır sunumuyla, Milas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini henüz yeterince tanıtamadığı ve turizmden hak ettiği payı alamadığını belirtti. Bu kapsamda, Milas Belediyesi olarak şimdiye kadar hazırladıkları Kültür Rotası’nı kısaca tanıtan ve bu kapsamda yapılması gereken Baltalıkapı ve Hacıilyas Mahallesi meydan restorasyonu ve sokak sağlıklılaştırma projeleri hakkında bilgi veren Öztekin, Uzunyuva alanındaki Hekatomnos Anıt Mezarı ve çevresindeki restore edilen tarihi binalardaki Etnoğrafya ve Halı Müzeleri ve Gümüşkesen Anıtı yanında yapılan 2000 m2’lik yeni müze alanıyla ilgili de kısa bilgiler verdi.

Sunum, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük’ün, Ernur Öztekin’e teşekkür belgesi vermesi ve “tüm Milaslıların bu konuda yapması gereken görevlerle karşı karşıya olduğunun anlaşıldığı”nı belirten kısa teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık