Milas’ın Öğretmenleri yemekte buluştu

Adem KANKAYNAR -

Milas’ın Öğretmenleri yemekte buluştu

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Havuzbaşı Restoranda bir yemek düzenlendi.

24 Kasım Cuma akşamı gerçekleştirilen yemeğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri Akın Coşkun, Coşkun Demir, Şaban Karakoç, okul-kurum müdürleri, öğretmenler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı. Yaklaşık 1.000 öğretmen ve ailelerinin katıldığı yemekte öğretmenler yemeklerini yerken bir yandan da çalan müzikle eğlendiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal etkinlikte kısa bir konuşma yaparak; “Bugün hepimiz için mutlu bir gün. Senede bir gün de olsa hatırlanmak, birlik beraberlik içerisinde günümüzü kutlamak, aynı sofrada aynı duyguları paylaşmak hepimiz açısından önemli. Davetimize icabet edip yemeğimize katılan, birlik beraberlik sergileyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki beraberlik bizlere güç veriyor. Geçen sene ilkini yapmış olduğumuz yemeğimizi bu yıl daha kalabalık daha büyük bir şekilde yapıyoruz. İnşallah bu güçle beraber Milas Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim seviyemizi üst seviyelere çıkaracağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise konuşmasında, böyle güzel bir gecede tüm öğretmenlerle bir arada olmaktan çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek; “Milas’a ilk geldiğimde okul müdürlerimizle yapmış olduğumuz toplantıda akademik başarı göstergelerinde, istatistiklerde, her şeyde çok kötü olduğumuzu belirtmiştim. Milas, ilçeler arası sıralamada en sonuncuydu. Bunu bu ekip tersine çevirdi. Şu anda Muğlamızın sosyal faaliyetlerde ve her türlü alandaki çalışmalarıyla örnek olan bir ilçesi haline dönüştürdü. Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve siz öğretmenlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Böyle geceler sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinin okullardaki akademik başarısının gecesi değildir. Aynı zamanda dostluk, kardeşlik aynı zamanda birlik ve beraberliktir. Burada birlik, beraberlik ve kardeşliği görüyorum ve gurur duyuyorum. Bu sene Milasımız özellikle altı çizilmesi gereken çok güzel iki çalışma yaptı. Bunlardan birisi Türkiyemizin tamamını hedef alarak 81 ildeki 81 öğretmen arkadaşımıza Milasımızdan hediyeler ve gönül dolusu sevgiler gitti. Öğretmenlerimizden bize dönüşler gerçekten muhteşem. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşlarımız 24 Kasım’da ailesinin öğretmenler gününü kutlayamadığı Şehit Öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın evlerine giderek ellerini öpüp hayır dualarını aldılar. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gecenin son konuşmasını yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan da, yıllar önce bir ilkokul öğretmeninin başından geçen Bayan Thompson ve Teedy’in hikâyesini anlatarak, öğretmenlerin önemine dikkat çekti. Hikâyenin sonunda Kaymakam Eren Arslan, bütün öğretmenlerimizin hikâyedeki öğretmen gibi olması dilekleri ile sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından programa katılanlar canlı müzik ile doyasıya eğlendiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık