Milaslı Avcılar, Dalyan’a tabela dikti!

Adem KANKAYNAR -

Milaslı Avcılar, Dalyan’a tabela dikti!

Milas Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanlığı, Şubat ayında gerçekleşen İlçe Av Komisyonu toplantısında oy birliği ile alınan karar gereği, Güllük Dalyanı Havzasının etrafına uyarı tabelaları dikti.

Milas Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Güllük Dalyanı etrafına uyarı tabelaları dikildi.

Dernek Başkanı Mustafa Özkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bugün burada 2017 - 2018 Av Dönemi için, bu yıl Şubat ayında gerçekleşen İlçe Av Komisyonu toplantısında gündeme gelen Güllük Dalyanı Havzasının tamamen ava kapatılması yönündeki kararı büyük uğraşlar neticesinde, havaalanı tel örgülerine 400 metre yasakla kurtarmıştık. (MAK’ta 300 metreye düştü) ve bu toplantıda oy birliği ile alınan karar gereği etrafa dikilecek uyarı tabelalarının hazırlanması ve dikilmesi görevi derneğimize verilmişti. Biz de Milas Avcılar Derneği üyeleri olarak önümüzdeki yıllarda Güllük Dalyanı avlağımızın tamamen kapanmaması için bu görevi yerine getirmek üzere burada toplandık.

Biz yasal avcılar, her yıl değişen yönetmelik ve Merkez Av Komisyonu kararlarına katlanarak, artan Avcılık Belgesi harcı ve Avlanma Pulu ücretlerini kabul edip yerine getirdiğimiz halde, aslında bizlerin haklarını korumak için görevlendirilen Doğa Koruma ve Milli Parkların av korumadaki yetersizliğini yıllardır dile getirdiğimiz halde maalesef Bakanlığımız buna çare bulamadı.

Biz Milas Avcılar Derneği olarak, üveyik avının açılmasıyla beraber kaçak avcılar tarafından katledilen Keklik, Tavşan ve Su Kuşlarının son bulmasını istiyoruz.

Son sözümüz, Bakanlığımızın av koruma konusuna hassasiyetle eğilmesini, araç ve personel sayısını arttırarak bizlerin haklarını korumasını bekliyoruz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık