Milaslı Avcılar, Kaymakam Gürel’i ziyaret etti

ÖNDER Haber -

Milaslı Avcılar, Kaymakam Gürel’i ziyaret etti

Milas Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği yöneticilerinin Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i makamında ziyaret ettikleri bildirildi.

Kaymakamlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, ziyarete Milas Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Doğa Koruma ve  Milli Parklar Birimi Şefi Uğurcan Öztokat ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Özkan, derneklerinin 1270 üyesi olduğunu, 1050 üyesinin avlanma belgesinin bulunduğunu, 2016-2017 yılında planlanan ava kapatılacak yerlerin arasında Beçin Kalesi’nden Güllük Dalyanına kadar büyük bir alanın yasaklanmaması için yeniden bir düzenleme yapılması talebinde bulundu.

Daha sonra söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise, “Ava kapanması planlanan yerlerde çiftçimiz yoğun bir şekilde tarım yapmakta onun için yeri geliyor avcılarımız, çiftçilerimiz ürünlerini domuzlardan korumak için mücadele ediyor. Eğer buralar ava kapanacak olursa çiftçilerimiz büyük bir zararla karşı karşıya kalacak” dedi.

Kaymakam Gürel de, “Avcılarımızın sıkıntılarını anlıyoruz. Avcılığa karşı değiliz, yeri geldiğinde kontrollü olarak yapılan avlanma daha büyük sorunların yaşanmasının önüne geçiyor. Fakat dengeyi ve güvenlik önlemlerini de dikkate almamız gerekiyor. Endişelerinizi anlıyorum. Bu endişelerinizi değerlendireceğiz, giderilmesi anlamında yapılacak bir şey varsa yapmaya çalışacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık