Milaslı Yörükler, ‘Söke Toyu’nu Renklendirdi…

Başkanlığını Erkan Turgut’un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri, Söke Yörük Türkmen Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Konferans ve Yörük Türkmen Toyu’na katıldılar. Derneğin Halk Oyunları Ekibinin gösteri yaptığı şölende, coşkulu katılımıyla dikkatleri çeken Milaslı Yörükler, şölene renk katan taraf oldular.

Milaslı Yörükler, ‘Söke Toyu’nu Renklendirdi…
  • 16 April 2024, Tuesday 10:46

Milas Belediyesi’ne ait otobüsle 13 Nisan 2024 Cumartesi günü ilçeden hareket ederek Aydın’ın Söke ilçesine ulaşan, Söke Yörük Türkmen Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sami Karagöz ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri, Söke Sanayi Sitesi’nden başlayarak şölen alanına kadar devam eden şenlik kortejine de katıldılar.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen misafirlerin de katılım sağladığı Yörük Türkmen Toyu ve konferans, izleyenlerin beğenisini kazanırken, bu tür etkinliklerin Yörük kültürünün tanıtımına önemli bir katkı sunduğunun alt çizildi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, Yörük kültürünün yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli bir kazanımının da düzenlendiği yöredeki vatandaşlara yönelik sosyal etkinlik olmasının altını çizerek; “Gerek bizim derneğimize ait halk oyunları ekibimiz, gerekse diğer illerden gelen misafir halk oyunları ekiplerinin gösterileri, ardından yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler, yaşatmaya çalıştığımız Yörük kültürünün en somut örneğidir.

Rengarenk kıyafetlerle sergilenen gösteriler, seslendirilen türküler Yörük Türkmen geleneğinin sürdürülmesi, Yörük kültürünün yaşatılması gerektiğinin en önemli tarafıdır. Bu tür etkinlikler aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin de daha da güçlenmesi adına çok önemlidir.

Bizleri ağırlayan Söke Yörük Türkmen Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sami Karagöz ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bizim için son derece keyifli bir etkinlik oldu. Bizim Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Topuz başta olmak üzere Yörük Türkmen kültürünün tanıtımına katkı sunan tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan misafirlere pilav-keşkek ve yayık ayranının ikram edildiği, geçmişte Yörüklerin sürdürdüğü yaşam öykülerinin paylaşıldığı etkinlikte; Neslihan Yılmaz Ören, Fatma Meşe Öz ve Tolga Candar da sahne alarak şenliğe renk kattılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık