“Milaslılar beceriksiz bir başkan seçmesin”

Adem KANKAYNAR -

“Milaslılar beceriksiz bir başkan seçmesin”

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, parti ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek birçok konuda açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta toplamda 20 milyonluk yatırımın alındığını belirten Vekil, Milas’ın büyük bir kent olduğunu ancak gidilecek bir yolunun dahi olmadığını, otopark sorununun bir türlü çözülmediğini, doğalgaz konusunda hiçbir adımın atılmadığını ileri sürerek; “Her konuda beceriksiz bir yerel yönetimi Milas haketmiyor. Buradan çağrıda bulunuyorum; Milaslılar 2019’da böyle beceriksiz bir başkanı seçmesinler” dedi.

İlçe binasında Başkan Fahri Acar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, bazı belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri tarafından karşılanan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, geçtiğimiz hafta ilçemizde yeni yapılacak bazı yatırımlar için görüşmelerin yapıldığını ve projeler için ilk adımların atıldığını belirterek;

“Elimizden geldiğince Muğla’nın gündemini Ankara’ya taşıyarak, Ankara’nın gündemi haline getirmeye çalışıyoruz. Şu anda Muğla genelinde partimizden seçilmiş 3 belediyemiz var, istiyoruz ki 2019’da bu sayı daha artsın, 16 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten genel iktidar ile Muğla’nın yerel iktidarını da buluşturalım.

Siyaset yaparken insana dokunacaksın, mütevazi olacaksın ancak bazen kimi zaman bu mütevazilik yanlış anlaşılıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Tarım bakanımız Milas’a geldi. Fuarın açılış töreninde veterinerlik fakültesi gündeme geldi. Fakültenin adı var kendi yok dediler. Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var. Bundan birkaç yıl önce veterinerlik fakültesi gündeme geldiğinde hiç kimse inanmadı. Olmaz dediler. Ancak Sayın Başbakanımızın Muğla’ya geldiği bir gün, Milas’tan geçerken beş dakika durdurduk ve konuyu kendisine aktardık. Tamam dedi ve hemen kurulması için girişimi başlattı. Bugün para ile satın alınamayacak bir yeri fakülteye tahsis ettik. Konu şu anda YÖK’te ve kısa bir süre sonra kadrosu da onaylanacak.

Fakülte için tahsis edilen alan sadece veterinerlik fakültesi için değil, orada en az üç fakültenin kurulacağı bir alana sahibiz. Gelecekte bir Milas Üniversitesi olacaksa bunun yolu en az üç fakültenin açılmış olmasından geçiyor. Ne yazık ki bu çalışmalar çok çabuk unutulmuş. 

Elbette herkes siyaset yapacak. Yapılsın da fakat önemli olan halka doğruları söylemektir. Bakın buraya gelirken şehir merkezinde bir caddeden geçebilmek için en az 10 dakika beklemek zorunda kaldım. Buraya gelmek için uzun bir uğraş verdim. Bugün Milas, Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri… Ne yazık ki bu kentin doğru dürüst yolları yok. Bu kentin yıllardır süren bir otopark sorunu henüz çözülemedi. 15 bin nüfuslu Kavaklıdere’ye doğalgaz geldi ama 130 bin nüfuslu Milas’ta doğalgaz yok. Bunu genel iktidar olarak biz yapmayacağız. Bu, yerel yönetimlerin işidir. Milas Belediye Başkanı bu konuda ilk adımı atsın, bir hafta içinde gerekli izinleri çıkarmak benim boynumun borcudur. Bugüne kadar Milas Belediye Başkanı bir kez dahi telefonla beni arayıp, kentin herhangi bir sorunu hakkında görüşmedi. Ülkemizdeki birçok CHP’li belediye başkanı bize ulaşıyor ve sorunu aktarıyor. Kısa sürede de talepleri karşılanıyor.

Açıkça söylüyorum. Yıllardır bu şehri yönetenler bana yaptıkları bir tane eseri göstersinler! Ne yazık ki yok… Bu nedenle Milaslılara bir çağrıda bulunuyorum. 2019’da böyle beceriksiz bir yönetimi bir daha seçmesinler. Bize düşen, 2019’da halkın istediği bir adayı bulup çıkarmaktır” dedi.

 

Hastane… Barajlar…

Göletler…

Yeni Yatırımlar…

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, ilçemize son dönemlerde yapılan hizmetleri ve planlanan yeni projeleri de aktardı. Öztürk; “Bütün bunları asli görevimiz olduğu için yapıyoruz. Bakınız mevcut Kaymakamlık binası ve yanındaki kapalı spor salonu yıkılacak. Yeni Kaymakamlık binası Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesine, 7 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek. Kapalı Salonu ise yaklaşık 15 dönümlük bir alanda, içerisinde çok amaçlı bir konferans salonu, yaz-kış hizmet verecek olimpik bir yüzme havuzu olacak. Bunu da Beçin’deki yüksekokul ve fakültemizin bulunduğu alanda inşa edeceğiz.

Öte yandan Milas, bir tarım kenti ve tarımsal sulama son derece önemli bir konudur. Dolayısıyla mevcut barajlara yenilerini ilave etmek üzere çalışmalar hızlandırılırken, bir yandan bölgenin farklı noktalarına gölet yapılması için çalışmalar sürüyor” dedi.

 

İlçe başkanından

teşekkür…

AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ise geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretlerinde kendilerine öncülük yapan ve yatırımların Milas’a alınmasında büyük emeği olan Milletvekili Öztürk’e teşekkür ederek; “Sayın vekilim, sizlerden bir isteğimiz daha var. Veterinerlik fakültesinin ardından ikinci bir fakülteyi de istiyoruz. Bunun yanında da yeni fuar alanımızın bir an önce tahsis işlemlerinin bitirilmesini ve ihalesi yapılarak, inşaatına başlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Toplantının sonunda İlçe Başkanı Acar, ilçemize bağlı Kultak Mahallesi’nde tamamlanan hizmet ve halkla buluşmak için Kultak’a gideceklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık