Milaslılar ‘Yarenlik’ etti

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Milaslılar ‘Yarenlik’ etti

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ‘Yaren Gecesi’nde, sanat hayatının 50’nci yılını kutlayan Ozan Nihat, hem türkü söyledi, hem de Milaslılarla yarenlik etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Açık Hava Tiyatrosunda yapılan etkinliğe; Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı ve Ocak temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bir vatandaş topluluğu katıldı.

Elif Buse Çınar’ın sunumunu yaptığı gece, geçmişten günümüze bu ülkenin birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü için toprağa düşmüş tüm Şehitler ve 17 Ağustos 1999’da Gölcük’te meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile başlayan gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Milas Halk Eğitimi Merkezi Çocuk Halk Oyunları Ekibinin gösterileri büyük alkış alırken, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek ve yeğenlerinin sunduğu Zeybek gösterisi de beğeni topladı.

Geceye katılanlara hitaben bir konuşma yapan Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, kültürümüzün önemli bir parçası olan yarenliği bir kez daha hatırlamak/hatırlatmak, gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen geceye katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belki bizim yaş grubumuz, yetişen yeni nesil gençlerimiz Türkün örf ve adetlerinde önemli bir yer tutan yarenliği görmemiş, yaşamamış olabilir, ancak binlerce yıldır bu topraklarda bu kültür yaşamış ve yaşatılmıştır. Milas Ülkü Ocakları olarak istedik ki bu güzel geleneğimiz yaşasın, yeniden hatırlansın, bugünün gençlerine hatırlatılsın ve gelecek kuşaklara aktarılsın. Bu geleneği yaşayan ve yaşatmaya çalışan önemli bir ismi de bu akşam sizlerle buluşturmak istedik. Sanat hayatının 50’nci yıldönümünü kutlayan büyük usta Ozan Nihat, eminim sizlerin keyifli bir akşam geçirmesini sağlayacak.

Öte yandan, bundan 18 yıl önce yaşadığımız, binlerce insanımızı kaybettiğimiz o büyük felaketin sene-i devriyesindeyiz. Başta Gölcük depreminde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, yakınlarına ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yüce rabbim bir daha bu ülkeye böyle felaketler yaşatmasın.

Yine ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımızın ülke semalarında dalgalanması, milletimizin birlik ve beraberliği için başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet vatan için genç yaşında canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi de bir kez daha minnet ve saygı ile yâd ediyoruz. Geçmiş yıllarda, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında, Şehitlik mertebesine ulaşan Milaslı hemşehrilerimizi de unutmadık. Onlara da Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.”

Başkan Gönül’ün konuşmasının ardından, vakıf çalışmalarına katkıda bulunanlara birer teşekkür plaketi verilirken, gecenin son bölümünde Ozan Nihat sahne aldı.

Okuduğu şiir ve türkülerin yanı sıra yarenlik geleneğini esprili bir dille anlatan Ozan Nihat, izleyicilere keyifli anlar yaşattı ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık