Milas’ta 14 bin ton zeytinyağı üretilecek

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas’ta 14 bin ton zeytinyağı üretilecek

 

26 Aralık Salı günü saat 14.30’da, 2017 - 2018 üretim sezonunda ilçemizin ‘zeytin hasat rekolte tahmini’ için bir toplantı yapıldı.

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Kamil Gül, İlçe Tarım Müdürlüğü Görevlileri Ziraat Mühendisi Ersun Alper, Ziraat Teknikeri Yücel Atça ve Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Harun Güneş’in katılımıyla yapılan toplantıda, ilçemizde zeytin hasadının 2018 yılı Şubat ayı sonuna kadar devam edeceği ve 2017 yılının, zeytin üretimi bakımından ‘var yılı’ olduğu, dolayısıyla üretimin geçen yıla göre yüksek olacağı dile getirildi.

Toplantıyla ilgili olarak Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden İlçe Müdürü Eşref Arslan’ın imzasıyla yapılan açıklamada,

“İlçemizde 2017 yılı kayıtlarına göre meyve veren zeytin ağacı sayısının 9 milyon civarında, kayıt dışı ve meyve vermeyen zeytin ağacı sayısıyla beraber toplam 13 milyon civarında olduğu tespit edilmiştir.

2017 yılı zeytin rekolte tahmini 82 bin ton dane verimi olduğu, bunun yaklaşık 12 bin ton sofralık olarak değerlendirildiği, geri kalan 70 bin ton dane zeytinden ortalama 14 bin ton zeytinyağı elde edilebileceği tahmin edilmiştir.

2017 yılı zeytinyağı primi desteklemesi için ilçemizde, ortalama dekara zeytinyağı veriminin 180 - 200 kg civarında olabileceğine karar verilmiştir” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık