Milas’ta, 25 olan MOBESE kamera sayısı 73’e çıkarıldı ama …Türk Telekom’un altyapı çalışmalarını tamamlaması bekleniyor

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Milas’ta, 25 olan MOBESE kamera sayısı 73’e çıkarıldı ama …Türk Telekom’un altyapı  çalışmalarını tamamlaması bekleniyor

 

 

MOBESE olarak adlandırılan ve trafik kazası, hırsızlık, kayıp şahıs gibi olaylarda en önemli görsel kanıt olarak kabul edilen ‘Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne ait kamera sayısı arttırıldı. İlçemiz merkezinde 28 ayrı noktaya konulan 73 kamera ile kent güvenliği sağlanacak.

2014 yılında başlatılan ve bir yıllık bir çalışma sonucunda 2015 yılında, ilçe merkezinde 13 ayrı noktada 25 kamera ile oluşturulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS), yapılan ilavelerle daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlayacak. 13 nokta 28’e çıkarılırken, 25 kamera sayısı da 73’e çıkarıldı.

Günümüzde tüm dünyada kullanılan; trafik kazaları, hırsızlık, kayıp şahıs bulma çalışmaları gibi birçok olayda en önemli görsel kanıt olarak kabul edilen ve MOBESE olarak adlandırılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, ilçemizde de yaygınlaştırılıyor.

2015 yılında, ilçe merkezinde 13 ayrı noktada 25 kamera ile başlatılan çalışma, 28 ayrı noktaya ve 73 kamera sayısına çıkarılarak, daha geniş bir alana hizmet verilmesi amaçlanıyor ama ...

 

Kameralar henüz hizmet vermiyor

Yaklaşık 5 ay önce tamamlanan ancak ilave edilen kameraların devreye girmesi için Türk Telekom’un altyapı çalışmalarını tamamlaması, kameraların ihtiyacı olan sistemi kurması gerekiyor.Bu nedenle yerlerine monte edilen kameralar henüz hizmet vermiyor.

Bilindiği gibi MOBESE sistemi, suç oranının düşürülmesinde ciddi anlamda katkı sağlayan bir sistem.İlçemiz genelinde mala karşı işlenen suçların yüzde olarak büyük bir bölümü MOBESE ve işyeri kameraları ile kısa sürede aydınlatılırken bu sistem, suçun işlenmesinin önüne geçilmesi veya işlendikten sonra faillerinin yakalanmasına da büyük katkı sağlıyor.

 

Milas’ın geçmişindeki güzellikler geleceğe taşınmak istenirken, bir yandan da gelişen şehirlerin teknolojiyle buluşması da kaçınılmaz bir hale geliyor. Her yıl yurt içinden ve yurt dışından binlerce insan Muğla’ya tatil amaçlı geliyor. Elbette yerelde yaşayanların yanı sıra kısa süreli bölgemize gelen konuklarımızın da can ve mal güvenliği başta olmak üzere, huzur içinde tatillerini geçirmelerini sağlamak da kenti yönetenlerin asli görevlerdir. Bu anlamda MOBESE sisteminin tam anlamıyla hayata geçirilmesi, ilçemizin ve bölgemizin huzurlu bir yaşam alanı olabilmesi adına son derece önemli ve ilçemizdeki tüm siyasi parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de ortak sorumluluğudur ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık