Milas’ta 2’nci inceleme gezisi yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas’ta 2’nci inceleme gezisi yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonuyla ilçemize gelen İzmir ve Kuşadası Bölge Turizm Acente Temsilcileri, ilçemizde ikinci kez gezi ve inceleme programı gerçekleştirdiler.

Tabiat ve Kültür varlıklarının yanı sıra Milas yemek kültürünün incelendiği programda temsilcilere Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin tarafından bilgiler verildi.

İzmir ve Kuşadası bölge acentelerine yerli turizme dönük olarak “Kıyıdan Kırsala” sloganı adı altında Muğla ve çevresine ait Turizm destinasyonlarını tanıtım amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen aktif yerli turizm yapan acentelerin temsilcileri Milas’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundu.

Baltalı Kapı, Uzunyuva ve Hacı Aliağa Konağı gezilerinin ardından Milas Çöllüoğlu Han’ına gelen acente temsilcilerine Milas Belediyesi tarafından yöresel yemekler ikram edildi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ın da katıldıkları yemek sonrası temsilcilere Milas Belediyesinin Kültür Yayınları’ndan hediye edildi.

Baltalı Kapı, Hekatomnos Anıt Mezarı, Hacıali Ağa Konağı, Çöllüoğlu Hanı, Arasta, Salı Pazarı, Gümüşkesen Anıtı, Hacıilyas Meydanı ve Macar Evlerinden oluşan Milas Kültür rotasını inceleyip çeşitli notlar alan Acente yetkilileri daha sonra ilçemizden ayrıldılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık