Milas’ta 600 genç, ‘Gençlik Kampı’na koştu …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Milas’ta 600 genç, ‘Gençlik Kampı’na koştu …

Milas Gençlik Merkezi tarafından, okulların tatile girmesinin ardından açılan ‘Yaz Kampı’nda 600 Milaslı genç, 22 ayrı branşta ücretsiz kurs görüyor.

Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, her türlü fiziki koşulların uygun hale getirilerek, uzman bir eğitimci kadrosuyla başlatılan, ‘Anne babamla birlikte öğreniyorum’ adı verilen projenin, Milaslılar tarafından yoğun ile gördüğünü söyledi. İlçe merkezi ve çevre mahallelerden 600 öğrencinin katıldığı kamp, haftanın 5 günü 09.30 ile 19.00 saatleri arasında yapılıyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, proje kapsamında devam eden Yaz Kampı ile ilgili şunları söyledi:

“Bu projenin genel amacı; ilçemizde ilk-orta ve lise öğrencileri ve ailelerinin, sağlıklı bir toplumun temel öğelerinden biri olan aile bilincini geliştirmek ve sağlıklı bir aile ortamında başarılı ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmektir.

Proje kapsamında Dini İlimler Atölyesi, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Gitar ve Bağlama, Drama ve Adab-ı Muaşeret, Zeka Oyunları, Yazılım ve Kodlama, İngilizce, TYT Matematik Kampı, El Sanatları, Görsel Sanatlar eğitimleri veriliyor.

Bu atölyelerde verilecek ve yapılacak faaliyetlerle birlikte öğrencilerin ve ailelerin akademik bilgi ve ailevi değerler kazanması sağlanacak, aile bireylerinin içsel ve dışsal motivasyonları gelişecek, aile içi ve toplumsal iletişim becerileri yüksek bireyler yetişecek, bireylerin kendini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi ve bu yeteneklerini hayatlarında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmaları sağlanacaktır.

Değişen ekonomik ve sosyo-kültürel etkenler, görsel medya ve sanayileşme, beraberinde toplum normları ile birlikte aile normları da değişmiştir.Bunun sonucu olarak aile, öğrenci ve toplum bağlarında kopmalar meydana gelmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmalara göre Muğla’da, son 5 yılda yapılan evlilik sayısı 31 bin 596 iken boşanan çift sayısı 11 bin 150’ye ulaşmıştır. Muğla il verilerine göre en yüksek boşanma oranı Milas’ta görülmektedir. İlçemiz genelinde okullarımızda eğitim gören 851 öğrencimizin anne ve babası boşanmıştır. İlçemizde ailelerin parçalanma potansiyeli yüksektir.Bu bağlamda parçalanmış aile çocuklarının toplumda problem olmadan sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri sağlanmalı ve parçalanacak olan ailelerin de etkinliklerle parçalanmalarının önüne geçilmelidir.Hedef kitlemizi ilçemizde yaşayan 7-18 yaş aralığındaki öğrenci ve aileleri oluşturmaktadır.

 

Bu proje ile gelecekte toplumumuzun temel taşı olacak aile bireylerinin sağlıklı bir aile ortamında yetişmesi, aile ve gençlerin dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde tanışıp kaynaşmaları ve bu vesile ile sosyal uyumun sağlanması amaçlanmaktadır. Çünkü aile yapısı sağlam olduğu takdirde toplumda idari ve adli yönden huzurlu, ilmi yönden başarılı, dini yönden huzurlu bir nesil oluşacaktır.

Atölyeler eğitime 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü itibariyle başladı.11 atölyede toplam 22 ayrı kurs açıldı. Yaklaşık 600 genç bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanmaktadır.Kurslara özellikle kırsal mahallelerden, maddi olanakları kısıtlı olan aileler ve çocukları katılım sağladı. Haftanın son günü yani Cuma günü, çocuklarımıza ödül olarak; çiğ köfte, dondurma, mangal ve köfte ikramları yapılırken, bu proje Milas Gençlik Merkezi tarafından hazırlanmış olup, tüm Türkiye’de yaklaşık 15 ildeki 20 gençlik merkezinde uygulanmaktadır.

Gençler, kurs sonrası sanatsal-sportif ve kültürel faaliyetlere katılarak, hem yaz tatilini daha eğlenceli geçiriyor, hem de eğitimlerine katkı sağlayacak ders takviyesi alıyorlar.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık