Milas’ta Dünya Rekoru Kırıldı!

Oktay ÇAYIRLI -

Milas’ta Dünya Rekoru Kırıldı!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Kırış Kırma Rekor Denemesi yapıldı … 2015 yılında Göğüs Üstünde En Fazla Beton Blok Kırma denemesi yapan ve 16 bloğu 6.33 saniyede kırdıran Dünya Kırış Şampiyonu Ali Bahçetepe, 17 bloğu 4.75 saniyede kırdırarak yeni rekoruna Milas’ta imza attı …

 

İlk deneme başarısız oldu

Dünya Kırış Şampiyonu Ali Bahçetepe, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Cumartesi günü öğlen saatlerinde ilçemizde iki dünya rekoru denemesini gerçekleştirdi.

Guinness rekorlarına adını Kırış dalında yazdıran Ali Bahçetepe, ilk rekor denemesini Tek Vuruşla En Çok Beton Blok Kırma’da denedi. 2015 yılında 18 Mart’ta Çanakkale Şehitlerimizi Anma Rekor Denemesinde 37 beton blokla kırmış olduğu rekoru Milas’ta bir blok daha artırarak 38 tane beton bloğu kırıp, yeni bir rekora adını yazdırmaya çalıştı.

38 beton bloğun üst üste dizildiği platform önüne gelen Bahçetepe, seyircilerin de meraklı bakışları eşliğinde rekor denemesini yaptı, fakat başarılı olamadı.

 

Göğüs Üstünde En Fazla

Beton Blok Kırdırma

Rekoru

Bahçetepe daha sonra yine rekoru kendinde bulunan Göğüs Üstünde En Fazla ve En Kısa Sürede Beton Blok Kırdırma Rekorunu denedi. 2015 yılında 16 bloğu 6,33 saniyede kıran Bahçetepe bu kez 17 beton bloğu en kısa süre içerisinde kırdırmaya çalıştı.

Bahçetepe, meraklı bakışlar eşliğinde yere yatarak, her biri 75 santim uzunluğunda, 25 santim genişliğinde ve 7 santim kalınlığında olan beton blokları üzerine koydurdu. Balyozla 4.75 saniyede bloklar kırıldı. Bahçetepe, böylece Göğüs Üstünde Beton Blok Kırdırma alanında ikinci dünya rekorunu Milas’ta kırmış oldu.

Bahçetepe’yi kutlayıp kendisine plaket ve çiçek sunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas’a kırılması güç bir rekor armağan ettiniz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık