Milas’ta, eski bir ‘cadde’!
A
- 17 January 2015, Saturday 8:02
- A-
- A+
- 683
A. Kemal KAŞKAR -
Bugün, sevgili öğrenci velilerinin talebi üzerine, ilçemizdeki eski bir caddeyi haberleştirmiş bulunuyorum.
Çocukları 23 Nisan İlkokulu’nda öğrenim gören bazı öğrenci yakınlarıyla, birkaç gün önce, Hacıapti Mahallesi Muhtarı Sevgili Osman Çimen ile muhtarlık önünde sohbet ederken rastlaştım.
Geçerken Muhtar Çimen’i gören yurttaşlardan biri, "Merhaba muhtarım" dedi ve evinin bulunduğu sokakta aydınlatmaların yanmadığından yakınarak; "Aydem’e bir bildirsen" ricasında bulundu.
Ve söz hemen ardından yolların haline geliverdi. Peşisıra da ‘gazeteci’ olarak ben de söze girdim
Bu arada yurttaşlardan biri, "Yağmurlu günlerde çocuklarımız çok zor durumda kalıyor" deyip ‘Eski Aydın Caddesi’nin durumundan söz etti.
"Mutlaka gelin görün!" diye de ekledi.
Hemen sonraki gün gidemedim.
Aradan iki gün geçtikten sonra, 14 Ocak Çarşamba günü saat 16 sıralarında yürüdüm o caddede.
Yağmursuz geçen iki gün, caddenin biraz biraz kendine gelmesini sağlamış olmasına rağmen, yolun bazı bölümleri dayanılmaz çamurdu!
Yol boyunca görüştüğüm yurttaşlar ve özellikle de bir grup öğrenci, yağmurlu günlerde yolun durumunun gerçekten de ‘kötü’ olduğuna dikkat çektiler ve "Haber yaparsanız iyi olur... Biraz da olsa iyileşse razıyız..." gibi şöyler söylediler.
Elbette ilçemizde ‘kötü durumdaki yol’ haberi yapmanın hiç bir olağandışı çarpıcılığı olmadığının, kalmadığının farkındayım ama sevgili yurttaşlarımın bu seslerine de kulaklarımı tıkayamazdım.
O nedenle oturdum bir güzel yazdım.
Kent merkezinde ana caddelerde ‘geçici asfalt’la bulunan çözüme benzer, asfaltsız geçici iyileştirici çözümler bulunması çağrısı, dileği ve umuduyla ...
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU