Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta Gaziler Günü kutlandı - “Her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazırız ve öyle evlatlar yetiştiriyoruz”

Atapark’taki törende bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban,  “vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatanı ve ay-yıldızlı al bayrağı için  Atatürk İlkeleri doğrultusunda havada, karada ve denizde her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, hazır olan evlatlar da yetiştirmeye devam edeceğiz”  dedi.

Milas’ta Gaziler Günü kutlandı -  “Her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazırız ve öyle evlatlar yetiştiriyoruz”
  • 19 September 2019, Thursday 17:08

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra (13 Eylül 1921) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ ünvanı verilmiştir. Bu nedenle, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Milas’ta da Gaziler Günü nedeniyle, Atapark’ta saat 11.20’de protokolün, askerlerin, emniyet güçlerinin, gazi yakınları, yurttaşlar ve öğrencilerin katılımıyla bir tören düzenlendi. Törenden sonra Arasta Park’ta Muharip Gaziler Derneği önünde yemek verildi.

Milas Kaymakamı Eren Aslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Garnizon Komutanı Emel  Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile demokratik kitle örgütlerinin yöneticilerinin ve ilçedeki üst düzey bürokratların katıldığı törende, önce Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtı’na konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği için, vatan ve millet yolunda canlarını, kanlarını vermiş, başta Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere tüm şehitlerimizi anmak, sağ kalan gazilerimize saygı ve şükranlarımızı belirtmek amacıyla düzenlenen Gaziler Günü’nü anmak için toplanmış bulunuyoruz.

Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanı ve milletine adayan şehit ve gazileri her zaman hatırlamalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Şehit ve gazisi olmayan devlet yok gibidir. Bu nedenle, şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değeridir.

Devletimizin toprak bütünlüğüne ve milletimizin manevi şahsiyetine yönelik her türlü tehdide canları pahasına kendini siper eden Kahraman Gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun!

Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol,

19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan, bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı Gazilerimizin;

Dünya barışı ve insanlık uğruna Kore’de savaşan, Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore Gazilerimizin;

Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran, adadan ENOSİS’in askerlerini Akdeniz’in karanlık sularına gömüp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran Kıbrıs Gazilerimizin;

15 Temmuz’ta Cumhuriyet ve Millet düşmanlarının giriştiği darbe teşebbüsünde, başta ordumuzun vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin içinden çıkan 15 Temmuz Demokrasi Gazilerimizin;

Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker,  polis Gazi bir milletin çocukları olarak GAZİ rütbesi almış biz Muharip Gaziler, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatanı ve ay-yıldızlı al bayrağı için Atatürk İlkeleri doğrultusunda havada, karada ve denizde her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, hazır olan evlatlar da yetiştirmeye devam edeceğiz.

Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Gazilere yoğun ilgi

Atapark’taki törende, Kıbrıs Gazisi İskender Yıldız’ın ardından, öğrenciler de şiirler okudu. Daha sonra Merkez Ortaokulu öğrencilerinin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı resimlerden oluşan mini sergi gezildi.

Törene katılanlar öğlen saatlerinde de Arasta Park’a gittiler. Burada Muharip Gaziler Derneği’nin önünde verilen yemeğe, çok sayıda gazi yakını da katıldı. Gaziler, törene ve yemeğe katılanlara teşekkür ettiler.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık