Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS’TA MEMBA KALİTESİNDE SU, ÇEŞMELERDEN AKACAK

MİLAS’TA MEMBA KALİTESİNDE SU, ÇEŞMELERDEN AKACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Milas İçmesuyu Çalışmaları aralıksız devam ediyor…
DSİ Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanmaktadır. Açıklamada şöyle denildi:
“Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi” ile Muğla İline bağlı Milas İlçesi ve Beçin Mahallesinin 2045 yılına kadar içme-kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Yapımı DSİ tarafından tamamlanarak işletmeye açılan Akgedik Barajı’ndan yıllık 5 Milyon m³ su temin edilecek olup içmesuyu isale hatları ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandığında Milas İlçesi ve Beçin Mahallesinde yılda yaklaşık 100 Bin kişiye memba kalitesinde içme suyu sağlanacaktır.
Ayrıca proje kapsamında 19.640 m isale hattı, 21.000 m³/gün kapasiteli içmesuyu arıtma tesisi, 2 adet içmesuyu deposu ve 1 adet terfi merkezi bulunmaktadır. Projenin su kaynağı olan ve aynı zamanla 14.800 dekar zirai araziyi sulama amacıyla da hizmet veren Akgedik Barajı’nın içmesuyu hissesine düşen maliyeti 2020 yılı fiyatlarıyla 64 Milyon TL’dir. İçmesuyu arıtma tesisi ile isale hattının maliyeti sırasıyla 44 Milyon TL ve 32 Milyon TL olmak üzere içmesuyu projesinin toplam maliyeti 2020 yılı fiyatlarıyla 140 Milyon TL mertebesindedir. Proje kapsamındaki işlerden Akgedik Barajı tamamlanmış olup, bugün itibariyle içmesuyu arıtma tesisinde %87 ve isale hattında %21 mertebelerinde gerçekleşme sağlanmıştır. Çalışmaların devam ettiği içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Milas ilçesi ve Beçin Mahallesinde bulunan 100 Bin kişiye memba kalitesinde içme suyu temin edilecektir.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis