Milas’ta Müzik Şöleni!

Adem KANKAYNAR -

Milas’ta Müzik Şöleni!

 

Milaslı Sanatçımız, merhum Nazmi Yükselen’in anısına, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Milas Liseler arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması finali yapıldı. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nu hınca hınç dolduran müzikseverlere, sahne performanslarıyla adeta Türkü şöleni sunan yarışmacılar, birincilik için kıyasıya yarıştılar.

Gecenin onur konuğu ve aynı zamanda jüri üyeliği yapan Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya ile birlikte Filiz Kaya, Mustafa İnan, Demet Ayhan ve Ali Ersin Polat’ın jüri üyeliği yaptığı Liseler arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması, türkü şöleni havasında gerçekleşti.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yarbay Emel Demirkıran, merhum Nazmi Yükselen’in eşi ve çocukları ve kalabalık bir izleyici grubunun katıldığı gece, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Merhum Nazmi Yükselen’in kendi sesinden hayatının anlatıldığı video gösterimi sonrasında Şef Ahmet Algur ve saz heyetinin sahnedeki yerini almasının ardından, finale kalan 13 aday sırasıyla sahneye geldi ve seçtikleri türküyü seslendirdiler.

Geçtiğimiz günlerde ilk elemelerin yapıldığı ve 30 adayın katıldığı yarışmaların ardından seçilen 13 yarışmacı; Öznur İnce (Magusa Limanı), Pınar Okay (Ah bir ataş ver), Ahmet Kenkeş (Tabip sen elleme benim yaramı), Erhan Şahin (Allı turnam), Ezgi Tan (Ayrılık), Zehra Durmaz (Şad olup gülmedim – Yeşilbaşlı gövel ördek), Alicia Arzu Arslan (Mihriban), Mehtap Danışman (Suya gider allı gelin has gelin), Demircan Karakoç (Ahirim sensin), Efsane Çetin (Şu karşıki dağda kar var duman yok), Gökselin Sezgin (İki keklik), Alper Kaan Kiriş (Uzun ince bir yoldayım) ve Aybüke Korkmaz (Bahçada yeşil çınar) türkülerimizi seslendirdiler.

5 kişilik jüri tarafından titiz bir çalışmanın ardından Liseler arası yarışmanın birincisi, “Ahirim Sensin” adlı türkü ile Demircan Karakoç olurken, ikinciliği “Mihriban” adlı türkü ile Alicia Arzu Arslan, üçüncülüğü “Allı Turnam” adlı türkü ile Erhan Şahin ve Jüri özel ödülünü ise “Bahçada Yeşil Çınar” adlı türkü ile Aybüke Korkmaz kazandılar.

Ödüllerin açıklanmasının ardından geceye katılan protokol üyeleri, dereceye girenlere ödüllerini verirken, Milas Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ise yarışmada birinci olan Demircan Karakoç’a bağlama armağan ettiler.

 

Makbule Kaya söyledi, Başkan Yardımcısı ve Muhtar zeybek oynadılar …

Gecenin sonunda ise yarışmanın onur konuğu Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya sahne alırken, geceye katılan Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay da birlikte zeybek oynadılar ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık