Milas’ta sonuç değişmedi…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Milas’ta sonuç değişmedi…

AKP Muğla İl Başkanlığı, 24 Haziran’da yapılan milletvekili seçimlerinin sonucuyla ilgili olarak Muğla Seçim Kuruluna itirazda bulunarak, geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasını talep etmişlerdi. Bu girişimin ardından AKP ve MHP Milas İlçe Başkanlığı da Milas İlçe Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulundu… Yapılan itirazın ardından İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan sayım sonrası partilerin aldığı oy oranı değişti ancak Milas açısından sonuç değişmedi.Şimdi diğer ilçelerden gelecek sonuç bekleniyor.

AKP Muğla İl Başkanlığı, Muğla’da 400 oyla bir milletvekili kaybettiklerini ve ilimiz genelinde 15 bin oyun geçersiz sayıldığını belirterek, bu kadar geçersiz oyun olmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazda bulundu ve geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesini ve sayılmasını istemişlerdi. Bunun üzerine ilçemizde AKP ve MHP İlçe Başkanlığı da harekete geçerek, Milas’ta bazı sandıklarda geçersiz olarak kabul edilen oyların yeniden incelenmesi talebinde bulundular. İlçe Seçim Kurulu ise parti temsilcilerinin de katılımıyla yaptığı incelemede bazı oy pusulasında parti amblemin üzerine basılan ancak fark edilmeyen oyların tespit edilmesi üzerine sandıklardaki geçersiz sayılan oy pusulalarının yeniden incelenmesi kararını vermişti.

 

Yapılan inceleme sonuçlandı…

 

Milas İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme ve sayım sonrasında, 24 Haziran’da geçersiz olarak kabul edilen oylardan bir bölümü geçerli sayıldı. Buna göre partilerin aldıkları oylar bir miktar daha arttı ancak aradaki 400 oyu kapatacak bir sonuca ulaşılamadı.

Yapılan itiraz sonrası partilerin oylarına ilave edilen oylar şöyle:

AKP 18, CHP 15, İYİ Parti 4, HDP 6, MHP 1, Vatan Partisi 1, Hüdapar 4.

Ayrıca Cumhur İttifakı için 1, Millet İttifakı için 1.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık