“Milas’ta turizm kültürünü geliştirmek!”

ÖNDER Haber -

“Milas’ta turizm kültürünü geliştirmek!”

Milas Kent Konseyi Turizm Tanıtım Çalışma Grubu, 17 Mart Perşembe günü, Milas Belediyesi Prof. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde yaptığı toplantıda, ilçemizde ‘turizm kültürü’nün geliştirilmesi yönünde somut girişimlerde bulunma kararı aldı.

Turizm Tanıtım Çalışma Grubu, bu amaçla uygulanabilir adımlar önerip bu adımların atılmasında katılımcı etkinliklere önayak olacak.

Toplantıya, Çalışma Grubu Başkanı Recep Taban’ın yanısıra, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Zeliha Arpazlı, Milas Müzesi Temsilcisi Sanat Tarihçi Pembe Gül Öğün, Çomakdağ Kızılağaç Muhtarı Yaşar Yılmaz, Karacahisar Muhtarı Şefik Musluk, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Milas Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Gülen Kork, Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal ve Gazeteci-Yazar Kemal Kaşkar katıldılar.

Gülen Kork’un, ilçemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak Turizm Haftası etkinlikleri ile ilgili olarak yapılan son toplantıda görüşülen konular ekseninde bilgilendirmede bulunmasının ardından, ilçemizde Beçin, Uzunyuva, Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası, Labranda, Euromos, Kıyıkışlacık, Herakleia gibi tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerimizin turistik değerlerimiz olarak öne çıkaracak bir ‘ilgi’ ve giderek ‘Milas Turları’ oluşturulması için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

Grup üyeleri, konuyla ilgili olarak Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ile görüşme ve ilçemizde turizmle doğrudan ilişkili tüm aktörlerin (konaklama, gıda, ulaşım gibi bir dizi hizmet sektörü temsilcisinin) katılımıyla geniş bir ‘ilk toplantı’nın zaman yitirilmeksizin düzenlenmesini önerme kararı aldı.

Toplantıda ayrıca, ilçemizin, turizmde etkinleşmesinin önündeki sorunlar, ayrıca genel çevresel sorunlarımız, tanıtım etkinlikleri ve bu alanda mümkün tüm olanakların değerlendirilip fırsatlardan yararlanılması koruları üzerinde de duruldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık