Milas'ta ücretsiz İHA eğitimi

Milas’ta, en büyük sınıf olan Sivil Havacılık Onaylı İnsansız Hava Araçları Eğitimi yapılacak.

Milas'ta ücretsiz İHA eğitimi
  • 16 October 2019, Wednesday 16:57

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yetkili Uçuş Okulu Droneturk Havacılık A.Ş tarafından Türkiye genelinde 3 yıldır 180’in üzerinde eğitim gerçekleştiren şirket, İnsansız Hava Araçlarının gelişen teknolojide kullanım alanları ve pilotlarını yetiştirmek için 17-20 Ekim tarihleri arasında Milas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, 25 Kg’a kadar tüm İHA’ları kullanma yetkisine sahip İHA-1 Pilot eğitimi düzenliyor.
Zirai alanlarda Multispektral kameralarla bitkilerin gübre, su ve analizleri, ilaçlama faaliyetleri, enerji alanında güneş enerji panellerinin ölçüm ve analizleri, yüksek gerilim hatları, baz istasyonları bakımları, rüzgar gülleri ve bir çok enerji alanında kullanılan droneler, aynı zamanda Ortafoto ve haritalamada da üstün yetenekler sergiliyor. Arama kurtarma, güvenlik, fotoğraf ve birçok alanda dünyada geleceğin mesleği olarak sunulan İnsansız Hava Araçları, ülkemizde de popüler meslekler arasında yerini aldı.
Türkiye’de 16 bin kişilik sosyal platformla, bu alanda hizmet veren en büyük kuruluş olan Droneturk Havacılık A.Ş sahibi Mustafa Kaçan yapacakları eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadelede Drone kullanıyor. Adapazarı Belediyesi kaçak yapıların tespitini yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi şehir planlamasında kullanıyor. Şile Belediyesi sahil beldesinde can kurtarma simidi atan Drone yapmış. Orman Müdürlükleri yangınların söndürülmesi için projeler geliştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve birçok kurumla birlikte yürüttüğümüz projeler var. Ama daha çok konu yeni olduğu için insanların bu mesleği araştırmasını istiyorum. Normalde ilçe bazında büyük sınıf İHA eğitimi yapılmamasına karşı, özellikle de kendim Milaslı olduğum için, Perşembe günü ÜCRETSİZ bir şekilde ilgi duyan herkesin eğitimimize katılarak bilgilenmesini istiyorum.
Birçok il ve ilçe bu konuda araştırmalar yürütüyor. Kalkınma Ajanslarından projeler yazılarak desteklemeler alınıyor. Türkiye’nin 2 havalimanına sahip İstanbul’dan sonraki tek il Muğla ve Milas’ımız da Uluslararası havalimanına sahip. Fakat biz bunun kıymetini bilmiyoruz. Milas hem tarımda hem de faaliyet alanlarında bu konularda öncülük yapabilir. Kurumların talepleri halinde bu projeleri zaten gerçekleştiriyoruz. Bugün Teknofest bile İHA’lar öncülük sağlıyor. İçinde bulunduğumuz sınırötesi operasyonunda bile İHA’lar sayesinde başarıya ulaşıyoruz. Yani biz neyi öğreniyoruz. Artık kendi teknolojimizi üretmenin zamanı geldi. Ama bu ilköğretim düzeyinde başlayacak bir süreç. Bu sebepten özellikle Perşembe günü eğitmen arkadaşlarımızın hangi alanlarda kullanıldığını görmelerini istiyorum” dedi.
Kursun başvurusu ve detaylı bilgisi droneturk.com.tr/mugla adresinde...

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık