Milas’tan Katar’a Zeytinyağı ve Bal ihracı için fiyat teklifi verildi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas’tan Katar’a Zeytinyağı ve Bal ihracı için fiyat teklifi verildi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MİTSO), bir süre önce Katar’dan gelen teklif üzerine Milas’tan Katar’a zeytinyağı ve bal ihracatı için teklif dosyası hazırlayarak Türk - Katar ortaklığındaki firmaya gönderdiği, dosyada MİTSO’nun çağrısı üzerine teklif veren Oda üyesi 11 firmanın 14 farklı zeytinyağı markasıyla ihracat teklifinin yer aldığı, 1 firmanın da bal ihracatı için teklif sunduğu bildirildi.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’tan Katar’a zeytinyağı ve bal ihracatı için teklif dosyası sunduklarını belirterek, “TOBB’un düzenlemiş olduğu ve Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katıldığı Katar iş gezisinde Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanıyla, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla ve Katarlı bazı işadamlarıyla görüşmeler yapmıştık. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da destek verdiği görüşmelerde Katar tarafı, yaptığımız özellikle Milas zeytinyağı tanıtımından çok etkilenmişti. Gezimizin hemen ardından bir Türk - Katar firmasından Milas’tan zeytinyağı ithalatına ilişkin teklif çağrısı geldi. Biz de üye firmalarımızla tekliflerimizi bir dosya haline getirerek ilgili firmaya gönderdik. Eğer fiyatlarımız uygun bulunursa Milas zeytinyağının önüne yepyeni bir kapı daha açılmış olacak. Şimdi teklifleri bekliyoruz. Katar’dan başka ülkelere de zeytinyağımızı satabilmek için çalışmalarımız sürecek” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Katar’ın Milas ürünleri için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “İnşallah teklifimiz kabul görür ve Milas zeytinyağı için güzel bir fırsat ortaya çıkar. Eğer ihracatı başarabilirsek zeytinyağı üreticilerimizin yüzü güler. Bundan sonra diğer ülkelere de ihracat yapmak için araştırmalar yapacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık