Milas’tan sonra Süleymanpaşa’da!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas’tan sonra Süleymanpaşa’da!

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 22’nci buluşması, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleşti.

Milas Kent Konseyi’nin Milas Belediye Başkan Yardımcısı ve Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeynep Mat ve Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük tarafından temsil edildiği buluşmaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kent konseyi temsilcileri katıldılar.

25 - 26 Şubat tarihleri arasında Milas’ta yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 21. Genel Kurulunun ardından 22. buluşma 17 - 18 Haziran 2017 tarihlerinde Süleymanpaşa’da gerçekleşti.

21. Genel kurulda İstanbul Kartal Kent Konseyi’nden Milas Kent Konseyi’ne devredilen dönem başkanlığı Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç Dr. Mehmet Günlük tarafından Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz’e teslim edildi.

Devir teslim töreni sırasında bir konuşma yapan ve Kent Konseylerinin önemine değinen Günlük; Kent Konseyleri Platformu dönem başkanlığını büyük bir onur ve gururla taşıdığını belirterek, yeni dönem başkanlığı için Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz’e başarı diledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, “Hepimiz demokrasi için, daha iyi bir ülkede, daha iyi bir kentte, daha iyi bir dünyada yaşamak istediğimiz için bir araya geldik.  Halkın seçtiklerini denetleyebileceği bir mekanizma olması amacıyla kent konseyleri kuruldu. Ben bu anlamda kent konseylerini halkın sesini, tepkisini duyuran bir denetleme mekanizması olarak görüyorum. Bu anlamda Kent Konseyini çevreci yaklaşımları ve bu konudaki politikaları nedeniyle kutluyorum. Hepiniz Atatürk’ün doğduğu topraklara, Cumhuriyet değerlerini taşıyan insanların yaşadığı şehrimize hoş geldiniz” dedi.

Başkan Eşkinat’tan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesi olarak  sosyal demokrat belediye anlayışı ile hizmet ediyoruz. Sosyal demokrat belediye insan odaklı belediyedir, Atatürkçüdür” dedi. Konuşmasında daha sonra Kent Konseylerine önem verdiğini de belirten Başkan Albayrak sözlerini şöyle tamamladı: “Halk artık klasik bir yerel yönetim değil, halkı anlayan ve onunla birlikte hareket eden bir yerel yönetim istiyor …”

Süleymanpaşa Kent Konseyi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin de izlendiği toplantıda Türkiye Kent Konseyleri Platformunun yeni dönem başkanı Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz olurken Platform, iki günlük programı gereği gündemindeki maddeleri görüştü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık