“Milletimizin bağrında ebediyen yaşayacaklar”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI –

“Milletimizin bağrında ebediyen yaşayacaklar”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle ilçemizde de etkinlikler düzenlendi… Etkinlik programı kapsamında, Milas Şehir Mezarlığında bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okunduktan sonra Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi…

 

Şehit Mezarlığı’nda dua

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle dün Milas Şehir Mezarlığı’nda ve Atatürk Anıtı önünde anma etkinlikleri düzenlendi. Milas Şehir Mezarlığı’ndaki etkinlik Milas İlçe Müftülüğü görevlilerince okunan duaların ardından sona erdi.

 

Protokol ve Şehit

ailelerinden çelenk

Milas Şehir Mezarlığındaki etkinliğin ardından saat 10’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program, Milas Kaymakamlığı, Milas Garnizon Komutanlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenklerinin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Milas Garnizon Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Mehmet Akif Kılıç tarafından yapıldı.

 

Milletimizin bağrında

ebediyen yaşayacaktır

Yüzbaşı Kılıç, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bayraklaşan kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize milletimizin vefasının ifadesi olan ‘Şehitler Günü’ vesilesiyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Tarih boyunca; egemenlik ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini herşeyin üstünde tutan, bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz şehitlerimiz, devletimizin varlığının güvencesi olarak, milletimizin bağrında ebediyen yaşayacaktır.

Aziz şehitlerimiz, yazdığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile yüce milletimizin hafızasına kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu destanlar, ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü ve güvenliği için yaptığımız bu mücadelede bizlere güç ve ilham kaynağı olmaktadır.

Yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da kahraman milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, asil kanlarınızla sınırlarını çizdiğiniz kutsal vatan topraklarının bütünlük ve teminatı olmaya devam edecektir.

Bugün; aynı zamanda, Türk Harp Tarihinde eşsiz bir yere sahip Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümünü kutlamanın büyük gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Çanakkale zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” dedirten aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün de Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı armağan eden atalarımızı, özellikle son dönemde Terörle Mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımız ile hain terör saldırıları sonucunda yitirdiğimiz silah ve çalışma arkadaşlarımızla vatandaşlarımızı, vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Hayatta olan kahraman Gazilerimize, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kıymetli aile bireylerine şükranlarımı sunarım.”

 

Allah rızasına eren

şehitlerin destanı

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından program Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam etti.

Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra ise Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İmam Hatip Ortaokul Müdürü Saygın Öçalan tarafından bir konuşma yapıldı.

‘Çanakkale Zaferi’nin; vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanı olduğunu belirten Öçalan, “Çanakkale Zaferi, anaların biricik evladını, şefkat ve muhabbetle bağrına basıp ‘oğul seni yetiştirdim, hizmet eyle vatana, ak sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana’ diyerek cepheye uğurladığı, oğlunun da anasının elini öperek ‘hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana’ diyerek karşılık verdiği, cefakar analar ile yiğit ve kahraman Mehmetçiklerin destanıdır. Bugün Çanakkale ruhuyla Güneydoğu’da teröre karşı kahramanca mücadele veren askerimiz ve polisimiz, döktükleri kanlarıyla günün anlam ve önemini bize ne kadar da güzel yazıp okumaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimize ve Lice’de, Sur’da, Hakkari’de, Dağlıca’da sokak sokak, dağ tepe vatan için mücadelede canını veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

 

Ödül töreni, şiirler ve

Oratoryo

Programda daha sonra, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri’ni Anma Günü kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Fatih İlkokulu öğrencisi Eylül Dolaşık’a, Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Sakarya Ortaokulu öğrencisi Hilal Soyal’a ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yakup Günay’a, Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencisi İrem Değirmencioğlu’na ödülleri Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından;

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında ikinci olan Fatih İlkokulu öğrencisi Aysun Süheyla Yılmaz’a, Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci olan 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emre Yıldırım’a, Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mertcan Cura’ya, Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci olan Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Sultan Yazıcı’ya ödülü Garnizon Komutanı Hv. Slh. Sis. Alb. Cenk Erataç tarafından,

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü olan Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencisi Zeynep Kırlı’ya, Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında üçüncü olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Azra Çelik’e, Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında üçüncü olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Yener’e ödülü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.

Etkinlik, okul öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler ve Oratoryo ile sona erdi.

Etkinlik sonunda salonda bulunan Gaziler sahneye davet edilirken, etkinliğe katılanlara salon çıkışında “Çanakkale Menüsü” adı altında hazırlanan üzüm hoşafı ikram edildi.

Gün içinde, Şehit yakınları, Gazi ve Gazilerin ailelerine Milas Garnizon Komutanlığı Kartal Gazinosu’nda MİTSO tarafından ikramda bulunuldu.

 

Mesajlar ... Mesajlar ...

Dün, gazetemizin yayın hazırlıklarının tamamlandığı ana dek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla haber merkezimize ulaşan mesajlar ise şöyle ...

 

Muğla Milletvekili

Hasan Özyer

18 Mart,  Türk Milletinin bağımsızlığı ve vatanı için gerektiğinde feda edemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını tarihin altın sayfalarına kanla, yiğitlikle, fedakârlıkla yazdırdığı bir tarihi simgelemektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” ifadesinde anlamını bulan bu destansı zafer; aynı zamanda kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin de ölümsüzlük abidesidir.

Milletimizin kalbinde ölümsüzleşmiş olan şehitlerimiz; vatanımızın bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir.

Türk milletinin esaret altına alınamayacağını ve sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağını dosta düşmana ispatlayan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, maalesef bugün de ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmaktadır.

Şu iyi bilinmelidir ki, bu kadim vatanımızda teröre ve oynanan oyunlara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde hür ve barış ortamında sonsuza kadar yaşayacağız.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle nakşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Milas Kaymakamı

Fuat Gürel

Çanakkale Savaşı, dünya tarihinin akışını değiştiren, milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı bir kahramanlık destanıdır. Bu destan, Türk Milletinin bağımsızlığı ve vatan toprağı uğruna canını vermekten çekinmeyen yüz binlerce şehidimizin kanıyla yazılmıştır.

Türk Milleti, Çanakkale’de elde etmiş olduğu üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağını haykırmıştır.

Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale şehitlerimizi “Çanakkale geçilmez” sözünü tüm dünyaya öğreten Çanakkale ruhunu gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak en ulvi görevimizdir.

Çanakkale’de eşsiz bir komuta dehası gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahramanca çarpışarak Çanakkale boğazını düşmanlara, kanlarıyla, canlarıyla kapatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları Şad Olsun.

 

CHP Muğla İl Gençlik

Örgütü Başkanı

Tufan Erkan Yakar

Bağımsızlığımızın simgesi, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferimizin 101. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık