Milletvekili Ergun’dan yeni bir soru önergesi…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, geçtiğimiz günlerde Dalaman’da ortaya çıkan ve tüm Türkiye’yi sarsan orman yangınını söndürme çalışmalarında yaşanan zafiyet nedeniyle Bakan Pakdemirli’den, Türk Hava Kurumu yerine hizmet alım işlerini ihale ettiği özel şirket ile ilgili, basına yansıyan haberlere yazılı yanıt vermesi istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Milletvekili Ergun’dan yeni bir soru önergesi…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Muğla ilimizin Dalaman ilçesinde ortaya çıkan ve tüm Türkiye’yi sarsan orman yangınını söndürme çalışmalarında yaşanan zafiyetlerden dolayı, yangının kontrol altına alınması çok uzun sürmüş ve bazı hesaplamalara göre 350 hektarlık ormanlık alan küle dönmüştü.

Söz konusu yangınla mücadelede yaşanan zafiyet kendi başına ayrı bir skandal olarak dururken, Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nün orman yangınları ile mücadele için Türk Hava Kurumu (THK) yerine hizmet alım işlerini ihale ettiği özel şirket ile ilgili basına yansıyan bilgiler, OGM’nin yangınlarla mücadele sorumluluğunu ne kadar önemsediği ile ilgili ciddi spekülasyonlara ve şüphelere yol açmaktadır.

Bahsi geçen haberlerde OGM’nin yangın söndürme konusunda yapacağı hizmet alımı ile ilgili ihaleyi, yangın söndürme gibi son derece teknik ve stratejik bir konuda yeterli uzmanlığı ve kapasitesi olmayan bir mimarlık şirketine verdiği dile getirilmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

1) Yangın söndürme işinin bir mimarlık şirketine ihale edilmesiyle ilgili haberler doğru mudur?

2) 36 Yıllık tecrübesi ile orman yangınlarında son derece ciddi donanımı ve tecrübesi olan THK’nın Bakanlığınızın açtığı yangın söndürme işi ile ilgili hizmet alımı ihalesinde düşük fiyat vermesine rağmen ihalenin iptal edilerek, sonraki ihalede THK yerine daha yüksek bir bedelle özel şirkete ihale edilmesi doğru mudur?

3) OGM, Muğla’daki Orman Yangını konusunda yaptığı yazılı açıklamasında; yangın söndürme çalışmalarında geceleyin havadan yangınlara müdahale yapılamadığını ve bunun dünyanın her tarafında bu şekilde olduğunu belirtmiştir. Fakat THK internet sitesinde bulunan yangınlarla mücadele faaliyetleri konusundaki tanıtım yazısında, geceleyin yangınlara müdahale konusunda THK’nın sadece dünyanın birkaç ülkesinde gerçekleştirilebilen ciddi biryetenek ve tecrübesinin olduğu ifade edilmektedir. Bu sebeple ortaya çıkan çelişki konusunda OGM kamuoyuna gerçek dışı beyanda mı bulunmuştur?

4) Bakanlığınız, Orman Genel Müdürlüğü’nün kamuoyuna açıkladığı gece uçuşu konusundaki bilgiler doğru değil ise bu kurumdaki yöneticiler hakkında ne gibi bir tasarrufta bulunacaktır?”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık