Milli Eğitim’de, ‘15 Temmuz’ nedenli sancılar sürüyor!

ÖNDER Haber -

Milli Eğitim’de, ‘15 Temmuz’ nedenli sancılar sürüyor!
  • 24 September 2016, Saturday 5:10

AKP Milas ilçe yöneticileri, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ilçemize yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a yeni görevinde başarılar dilediler…

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, beraberinde bulunan ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün saat 11’de Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Müdürlük çalışanlarına çiçek vererek yeni eğitim öğretim yılı için çalışmalarında başarılar dileyen AKP’liler daha sonra Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ı makamında ziyaret etti.

 

Okullarımızda

eksiklerimiz var

Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde göreve başlayan Bal’a yeni görevinde başarılar dileyen AKP Milas İlçe Başkanı Akyer, “İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak sizlere yeni görevinizde başarılar dilemek, yeni eğitim öğretim yılımızın başarılı geçmesi temennisinde bulunmak amacıyla ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Milas, Muğla’nın en büyük ilçesi. Bazı hizmetler konusunda eksiklerimiz var. Bu eksikleri gidermek için mücadele ediyoruz. Hem şehir merkezimizdeki hem de kırsal mahallelerdeki okullarımızda eksiklerimiz var. Bu anlamda yoğun bir iş temposu sizleri bekliyor. Bu süreçte bizler de her zaman sizlerin yanında olup elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Hepimizin amacı Milas’ın eğitim seviyesini yükseltmek. Eğitim hem ülkemizin hem de çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli. Bu açıdan sizlere güveniyoruz” dedi.

 

Sizlerin de desteğiyle

Akyer ve beraberinde bulunanlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Bal ise, yerel yöneticiler, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle daha başarılı çalışmalar yapabileceklerini belirterek, “Bizlere olan güveni boşa çıkarmamak adına çalışacağız. Projeler ve fikirler üreterek, sizlerin de desteğiyle çalışmalarımızı ilerleteceğiz” dedi.

 

29 yayınevinin, ‘örgüt’le

bağlantısı ortaya çıktı

Ziyaret sırasında, basın mensuplarının soruları üzerine, ilçemizde eğitim alanında yaşanan kitap, servis ve öğretmen sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bal, “Normalde okullarımızda dağıtılacak olan kitaplar önceden hazırlanıyordu. Fakat 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu kitapların bazılarını hazırlayan 29 yayınevinin darbe girişiminde bulunan örgütle bağlantısı tespit edildi. Daha sonra bu kitaplarda inceleme yapılarak kitapların geri çekilmesine karar verildi. Yeniden basılan kitapların bir bölümü geldi. Kitapların hemen hemen % 80 – 90’ını dağıttık” dedi.

 

Öğretmen ve

sınıf sorunları

Darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yaklaşık 21 bin, özel sektörden ise 23 bin öğretmenin görevden alındığına dikkat çekip yaşanan sıkıntılara değinen Bal, “Görevden alınanların yanısıra şu anda atama ve norm fazlası süreçlerimiz devam ediyor. Öğretmen eksiği olan okullarımızda vekil öğretmenler görevlendiriyoruz. Yaklaşık 1 – 2 ay içerisinde bu sorunumuz da giderilmiş, sistemimiz oturmuş olacak. Okullardaki eğitimin aksamaması için Milas İlçe Milli Eğitim personellerimiz akşam saat 9’a kadar çalışıyorlar. Ortaokullarımızda şu anda 4 + 4 sisteminin getirmiş olduğu bazı sorunlar yaşıyoruz. 5’inci sınıflarda yer sorunu var. Bu sorunları da çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık