ÖNDER Haber -
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan müdürlere yönelik "Yönetimde Koçluk Eğitimi Projesi" kapsamında eğitim çalışmaları başlatıldı… 6 gün sürecek olan eğitim çalışmaları sonucunda 80 yöneticiye sertifika verilecek…
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan "Yönetimde Koçluk Eğitimi Projesi" çalışmaları Pazartesi günü Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda başlatıldı.
Eğitim Tasarımcısı-Eğitmen Sedef Baban tarafından sunumu gerçekleştirilen ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Şube Müdürleri Akın Coşkun, Suna Ağdağ ve Şaban Karakoç’un yanısıra, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli birim şeflerinin, orta öğretim, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının müdürlerinin, müdür yardımcılarının hedef grup olarak belirlendiği proje çalışması kapsamında, toplam 80 kişiye, 40 kişilik iki ayrı grup halinde her gün 6 saat eğitim verilecek.
Program kapsamında, "Koçluk Tanımı ve Yararları, İnsanlar Nasıl Öğrenirler, Öğrenme Tarzları, Kolay ve İyi Öğrenme Yöntemleri, Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme Teknikleri, Sürekli Öğrenmeyi Sağlamak, Personelin Eğitim Sürecine Katılması, İlişki Geliştirme, Performans Sağlama, Performans Değerlendirme, Liderlik, Hedef Belirleme ve Etkin Planlama Yapma, Değişim Stratejileri Geliştirmek, İletişim Teknikleri ve Başarılı Sunuş, Etkili Delegasyon, Problem Çözme ve Karar Alma Teknikleri, Yaratıcılık ve Beyin Fırtınası Uygulamaları, Yüksek Motivasyon Sağlama ve Sürdürme, Çatışma Yönetimi, Müzakere ve İkna Yöntemleri, Zaman ve Stres Yönetimi, Özet ve Değerler" konularında eğitim verilecek.
Yöneticilerin daha etkin liderlik ve yöneticilik yapabilmeleri, ekipleriyle birlikte daha verimli sonuçlar elde edebilmeleri için koçluk becerilerini bir araç olarak kullanarak modern yönetim sistemini benimsemelerini hedefleyen proje ile koçluk eğitimi alan okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli aldığı eğitimle çevresindekiler ile de etkileşim haline girip bölge eğitim seviyesini daha yukarı çekmek için gayret gösterecekler.
Yöneticilik görevine yeni atanan Mili Eğitim Şefleri ve Okul Müdürü ve Müdür Yardımcıları, aldıkları eğitim sonunda yönetim prensipleri ile koçluk tekniklerini bir arada kullanacaklar. Kurumlarında çalışanlar arasında yaşanabilecek sorunları ‘koçluk teknikleri’ni kullanarak çözecekler. Kurumlarını güçlü bir iletişim ortamı oluşturarak yönetmeye çalışacaklar. Kurum lideri olarak zamanı daha iyi ve verimli yönetip yapılan hataların önüne geçecekler. Çalışanları nasıl yöneteceklerini ve nasıl daha çok verim alabileceklerini bilen yöneticilerle, bu anlamda yönetimde farkındalığın üst seviyeye çıkarılması bekleniyor.
Okullara yeni atanan ve 4 yıl görev yapacak olan yöneticiler, yapılan eğitim çalışması ile edindikleri bigileri okullarındaki öğretmenlere de aktatacaklar. Yeni atanan yöneticiler Koçluk eğitimlerinde öğrendikleri bilgileri öğretmenler kurulunda, zümre, okul aile birliği ve veli toplantılarında paylaşarak yaygınlaştıracaklar.