Milli Eğitim’den “Genç Kalemler” Projesi..

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Milli Eğitim’den “Genç Kalemler” Projesi..

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçemizdeki öğrenim gören öğrencilerin, Milli Eğitim bünyesinde kurulacak “Genç Kalemler Kulübü”ne üye olabileceğini duyurdu.

Genç Kalemler Kulübü’ne üye olan öğrencilerin yazacakları yazı ve şiirlerin, Milli Eğitim bünyesinde oluşturulacak ve Edebiyat Öğretmenlerinden oluşacak bir kurulda inceleneceği ve edebi değeri olan yazı ve şiirlerin, yerel gazetelerde yayınlanacağı bildirildi.

İlçemizdeki dileyen yerel gazeteler de, gazetelerinde oluşturacakları “Genç Kalemler” köşesinde, bu komisyonca seçilerek gönderilecek yazıları yayınlayabilecekler.

Konuyla ilgili olarak dün Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda, yerel gazete temsilcileriyle Kaymakam Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal bir toplantı yaptılar. Burada, konuyla ilgili bilgi veren İsa Bal, öğrencilerimizin yazma yetilerinin geliştirilmesi ve özellikle mesajlaşmalarda kullanılan kötü Türkçe kullanımlarına karşı, Türkçelerini geliştirmeye dönük bir kazanım beklediklerini, ayrıca, bu gençlerin, gelecekte edebiyat alanında gelişmellerinin ve meslek edinmede önlerinin açılmasının beklendiğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Milas Kaymakamı İsa Bal da, “bu projeden amacımız, öğrencilerimizin sadece müfredata sıkışmış bir eğitim görmesi yerine, sosyal olarak da gelişmiş, düşüncelerini ifade edebilen, bu anlamda kendilerine güvenlerinin gelişmiş bireyler olarak yetişmesidir. Böylece gençlerimiz, yazdıkları makaleler, şiirler, yazılarla, yerel basınımızda yer alarak,  daha geniş kitlelere de seslerini duyurmuş olacaklardır. Belki de bunların içinden bazıları, ileriki dönemde, şiir kitaplarıyla, hikaye veya romanlarıyla edebiyat dünyamızda yer alabileceklerdir. Bu konuda siz yerel basınımız da önemli bir işlevi yerine getirmiş olacaklardır. Hem programı hazırlayan arkadaşlarımıza, hem de sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, önceden hazırlanan protocol, yetkililerle yerel basın temsilcileri tarafından imzalandı.

Gazetemiz ÖNDER, geçmişten beri “Genç Kalemler” köşesiyle, gençlerimizin yazın hayatıyla tanışmaları ve kendilerini geliştirebilmeleri için, çok çaba göstermiştir. Milli Eğitim’in bu projesi de, bu anlamda güzeldir. Ancak gazetemiz, önceden yerel basın temsilcilerine herhangi bir bilgi verilmeden hazırlanan bu protokolü, hazırlanış ve yerel basına sunuşundaki eksikler nedeniyle, prensip olarak, imzalamadı. Ancak, Milli Eğitim’in ilgili komisyonunun seçeceği eserlerine, gazetemizdeki “Genç Kalemler” köşesinde, yer verecek.

Muhtemelen, haftada bir gerçekleşecek Genç Kalemler’e, bütün öğrencilerimizin yoğun bir şekilde katılarak, hazırlayacakları yazı ve şiirlerini göndermelerini beklediğimizi, bu vesileyle belirtmek istiyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık