‘Minik Kelebekler’ kazı yaptı

ÖNDER Haber -

‘Minik Kelebekler’ kazı yaptı

Milas Havva Ersoy Anaokulu’nda eğitim gören minik öğrenciler, Hekatomnos Anıt Mezarına düzenlenen inceleme gezisinde, müze çalışanlarının çalışma alanlarını yakından görüp kazı yapma fırsatı buldular …

Havva Ersoy Anaokulu 4 yaş grubu “Kelebekler” sınıfı öğrencileri, Hisarbaşı Mahallesi’ndeki, 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Karya Satrapı Hekatomnos’un mezarının bulunduğu Hekatomnos Anıt Mezarına inceleme ziyaretinde bulundular.

Minik çocukların farklı meslekleri ve çalışma alanlarını yakından görüp inceleme fırsatı bulabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen “Okul Aile Katılımı” etkinliği kapsamında düzenlenen inceleme gezisine sınıf öğretmeni Nagihan Elüstü’nün gözetiminde 18 öğrenci katılırken, bazı öğrenci velileri de ziyarete eşlik ederek, Hekatomnos Anıt Mezarını görme fırsatı buldular.

Servisle Uzunyuva’ya gelen minik öğrenciler, Milas Müze Müdürlüğü çalışanları tarafından karşılandıktan sonra çocuklar için hazırlanan kazı alanına geçildi.

Burada, daha önce müze çalışanları tarafından toprak altına gömülen seramik parçalarını bulmaya çalışan minik öğrenciler, çalışma sırasında kurtarma kazılarında kullanılan araç ve gereçleri de yakından tanıma fırsatı buldular.

Kurtarma kazısı sonrasında ise Hekatomnos Anıt Mezarı bölgesinde kısa bir gezi düzenlendi.

Gezinin ardından öğrenciler, yaptıkları kazıda bulmuş oldukları seramik parçalarını birleştirdiler.

Bazı öğrenciler ise ilçemizde de sık sık rastlanılan mozaikler ve duvar resimleriyle ilgili çalışma yapma fırsatı buldular.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık