Minik Öğrenciler ‘Kütüphane’yi tanıdılar

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Minik Öğrenciler ‘Kütüphane’yi tanıdılar

Milas’ta öğrenim gören anaokulu ve ilkokul öğrencileri Kütüphaneler Haftası nedeniyle Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle düzenlenen ziyarette İMİ koleji, Sınav Koleji, Özge Koleji, Havva Ersoy Anaokulu, Ekinambarı İlkokulu, Çamköy İlkokulu, Gümüşlük İlkokulu, Akıllım Benim Anaokulu, Portakal Şekeri Anaokulu öğrencileri kütüphaneyi gezdi.

Programa katılan öğrenciler kitaplara bakıp-inceleyip kütüphane görevlileri tarafından kütüphanenin hizmetleri hakkında bilgilendirildi ve kendilerine kitap okumanın önemi anlatıldı.

Kütüphanede bulunan kitapları bir süre okuyan öğrenciler daha sonra Kütüphane içinde devam eden Karikatür ve Satranç kursu öğretmenlerinden karikatür ve satranç hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilere, okulda öğretmenlerinden zevkle dinledikleri hikaye kitaplarının kütüphane raflarında da bulunduğu ve kütüphanelerin de okullar gibi birer eğitim kurumu olduğunu göstermek istediklerini dile getiren okul öğretmenleri, Kütüphaneyi tanımaları ve kitap sevgisi kazanmaları için, öğrenci velilerine de çağrıda bulunarak , “Okuma alışkanlığının temelinin aile içinde atıldığı ve devamının eğitim sisteminde öğretmenler tarafından öğrenciye kazandırıldığı düşünülürse, bu alışkanlığın kazanılmasında aile ve öğretmenlerin rolü büyüktür” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık