‘Minikler Satranç Turnuvası’na büyük ilgi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Minikler Satranç Turnuvası’na büyük ilgi

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Milas Kültür Festivali’nin ilk etkinliği olan ‘Satranç Turnuvası’na katılan minik sporcuların tümü ‘birinci’ ilan edildi, fakat birincilik madalyalarını boyunlarına takmak hiç kolay olmadı.

Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar ve Satranç Hakemi Ali Ülgün’ün gözetiminde, Milas Sanat Merkezi’nde yapılan turnuvaya 85 minik sporcu katıldı.

Turnuva öncesinde bir ‘hoş geldiniz konuşması’ yapan MİFAD Başkanı Mustafa Emekli; “Bugün turnuvaya katılan tüm çocuklarımız şampiyon ilan edilecek ve kendilerine birer madalya takılacak. Çünkü asıl amaç çocukları yarıştırmak değil, çok özel bir spor dalı olan satrancı çocuklarımıza sevdirmektir” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Çocuklar yarıştırılmadı

ama veliler “yarıştı” …

Turnuva için hazırlanan salona isimleri okunarak alınan çocukların anne-babaları, çocuklarının fotoğrafını çekmek için adeta yarıştılar. Kimi minik sporcular, anne ve babasından ayrılmak istemediği için ağlarken, görevli öğretmenler velileri salonun dışına çıkardılar.

 

Kek ve Meyve Suyu

İki bölüm halinde ve yaklaşık bir saat süren turnuvanın ilk bölümü tamamlandığında minik sporculara 10 dakika dinlenme molası verildi. Bu sırada kek ve meyve suyu ikram edilen minikler, molanın ardından ikinci bölüm için yeniden başladılar.

 

Herkes Birinci!

Turnuvaya katılan 85 minik sporcu şampiyon ilan edilerek, tüm katılımcılara -bir hayli zor da olsa- madalya takılırken, çocuklarının bu özel anını görüntülemek isteyen veliler, fotoğraf çekebilmek için birbirleriyle yarışa devam ettiler.

 

“Gönülden kutluyorum”

Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar, turnuva sonunda düzenlenen madalya töreni öncesinde tüm velilere ve özellikle 4 yaş grubundaki minik sporculara övgülerde bulunarak; “Çocuklarımız hepimizin geleceği… Bizim onlara iyi bir gelecek hazırlamamız, onların bu ülkeye ve bu topluma yararlı bir birey olmaları adına göstermiş olduğunuz çabayı takdirle karşılıyor, satranç gibi çok özel bir spor dalına ilgi gösteren bu minik yavruları gönülden kutluyorum. Umuyorum, içlerinden bazıları bu spora olan ilgilerini devam ettirir ve gelecekte çok büyük başarılara imza atarlar” dedi.

MİFAD tarafından bu sene ikincisi düzenlenen satranç turnuvası, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık