“MİŞTİ, Milas halkınındır”

Adem KANKAYNAR -

“MİŞTİ, Milas halkınındır”

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) topluluğu, bir süre önce MİŞTİ emektarlarından oluşturulan kadroyla ilk oyunu olan “Zamazingo”yu sergilemeye devam ediyor.

Birçok izleyicinin geri dönmek zorunda kaldığı tıklım tıklım dolu salona oynanan oyunun sonunda MİŞTİ topluluğunu tebrik eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, topluluğa yeniden, her geçen gün genç ve büyüklerde yeni yeni katılımların olduğunu belirterek, “MİŞTİ her geçen büyüyor. Bu büyüme Milas’ın dışına da taştı. Milas halkı kendi tiyatro topluluğuna gerçek manada sahip çıkmıştır. Çünkü MİŞTİ, Milas halkınındır” dedi.

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aziz Nesin’in yazdığı ‘Zamazingo’ adlı oyunun ikinci gününde de, Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nu hınca hınç doldurmayı başardı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen ve ADD yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından izlenen oyun, seyircisinden tam not aldı.

Günümüz Türkiye’sine dikkat çekici mesajlar içeren, geçmişten günümüze; siyasetten ekonomiye, sosyal yaşamdan edebiyata kadar birçok alanda iktidarlara ve bu arada ülkemiz insanlarına da güldüren eleştiriler getiren oyun, Aziz Nesin’in öykü, köşe yazısı ve şiirlerinden derlenerek oyunlaştırılmış ...

Yönetmenliğini Necati Eser’in yaptığı oyunda; Mustafa Ali Demirci, Hüseyin Yorulmaz, Nihal Alparslan, Hatice Aydoğdu, Ali İhsan Yavaş, Zafer Gezer ve Cemal Uysal rol alırken oyuncu topluluğu, salonu dolduran tiyatroseverlerce ayakta alkışlandı.

Oyun sonunda sahneye çıkarak topluluğa çiçek takdim eden ve oyuncuları tek tek tebrik eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bütün arkadaşlarıma yürekten tebriklerimi sunuyorum. Bence tiyatroyu seven, tiyatrodan anlayan insanların bu akşam gerçekten doyuma ulaştığını düşünüyorum. Çünkü izleyenler, aradığı her şeyi buldular. Bu oyunun yazarı Aziz Nesin’i büyük bir hürmetle yad ediyorum.

Sizlere de ayrıca teşekkür etmem lazım… Çünkü sanattan anlayan, sanata değer veren, sanatçıyı seven bir toplum olduğumuzu bu akşam bir kez daha gösterdiniz. Sizleri böylesine güzel bir oyunla buluşturduğumuz için de kendimizi bahtiyar hissediyoruz.

Her şeyden önce tiyatroyu çok seven bir insanım ve MİŞTİ’ye çok önem veriyorum. Şu anda sahnedeki arkadaşlarımızın önemli bir kısmı da ilk kuruluşunda emeği olan ve bugün de halâ MİŞTİ’yi yaşatmak ve onu geleceğe taşımak sorumluluğunu taşıyan arkadaşlarımızdır. MİŞTİ, bölgede tiyatro adına, sanat adına gerçekten çok örnek gösterilecek, köklü bir kuruluştur. Bu kurumu güzel oyunlarla Milas halkı ile ve Milas sınırları dışına çıkararak başka yurttaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu akşamki tablo, benim çok özlediğim bir tabloydu. Dün katılamamıştım, arkadaşlarım dün akşam da tablonun aynı olduğunu söylediler. Yarın akşam da aynı oyun sahnelenecek. Yarın da bu tablonun yaşanacağını düşünüyorum.

 

‘Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’, 14 - 18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

Öte yandan 14 - 18 Mayıs tarihleri arasında da MİŞTİ koordinatörlüğünde, merhum hocamız Nebi Uslu’yu anma şenliğimiz Milaslı sanatseverlerle buluşacak. Milas’tan ve dışarıdan gelen tiyatro toplulukları bu şenliği bizlere yaşatacaklar. Milas halkı hem tiyatro aşkına, hem de Nebi Uslu’ya olan vefa duygusuyla o şenlikte de bu salonu dolduracaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık