MİTSO Yönetici ve Delegeleri, TOBB Genel Kurulu için Ankara’da

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

MİTSO Yönetici ve Delegeleri, TOBB Genel Kurulu için Ankara’da

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetimi ve Genel Kurul delegeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73’üncü kongresi için Ankara’ya gittiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile genel kurul öncesi özel bir görüşme yaparak MİTSO’nun projelerini ve hedeflerini anlatırken, Hisarcıklıoğlu da MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtip Özer’in dile-gündeme getirdiği konularla ilgili destek sözü verdi.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı için gittiği Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek özel bir görüşme yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun TOBB binasındaki makam odasında gerçekleştirilen görüşme sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti aldıklarına dikkat çeken Özer, tasfiye sürecindeki Sümer Holding’in elinde bulunan Milas Halılarının Coğrafi İşaret patentinin MİTSO’ya devri için Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

Reşit Özer, Milas’ı kültür turizmine kazandırmak için yapılan çalışmaları da anlatarak, bu konuda da destek istedi. UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde birbirine çok yakın üç alanın bulunduğunu, bunların; Milas Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Kutsal Alanı, Beçin Kalesi ve Orta Çağ Kenti Kalıntıları ile Stratonikeia Antik Kenti olduğunu belirten Reşit Özer, “Buraların kültür turizmine kazandırılmasına çok önem veriyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında Milaslı balıkçılardan alınmakta olan yeraltı suları kullanım parasının alınmaması gerektiğini de dile getiren Özer, bu konuda da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

Reşit Özer, Milas’ın modern bir fuar alanı ve kongre binasına ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, MİTSO’nun çalışmalarını yakından izlediğini belirterek, “Sizlerin bu çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Özellikle Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasını çok önemsiyorum. Çok önemli bir iş başardınız. Sizi tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı telefonla arayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sümer Holding’deki Milas Halılarının Coğrafi İşaret Tescili patent haklarının MİTSO’ya devri için bir görüşme yaptı.

Bakan Ağbal’ın patent hakları devrine olumlu yaklaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu konuda MİTSO’ya destek vereceklerini söyledi.

 

TOBB 73’üncü

Genel Kurul toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73’üncü Genel Kurul toplantısı dün Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi toplantı salonunda yapıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, TOBB’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı için MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çorbacı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Delegesi Soner Çamlıbelen ve Genel Kurul Delegesi Özer Topuz ile Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu Ankara’ya gittiler.

73’üncü Genel kurulu öncesinde TOBB’nin komisyon ve kurulları ayrı ayrı toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri de ayrı ayrı komisyon toplantılarına katıldılar.

Buna göre; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete Vergi Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Turizm Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Dış İlişkiler Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Hayvancılık Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Mevzuat Komisyonu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç,Tarım Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu Dilekleri İnceleme Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükçü, Mesleki Eğitim Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş Basın Yayın Komisyonu ve Sosyal Politikalar Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, KOBİ Politikaları Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Kurulu toplantılarına katılarak, gündemleri gereği Genel Kurula sunulmak üzere raporlarını hazırladılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de üyesi olduğu Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katılarak komisyon raporunun hazırlanmasına katkıda bulundu.

TOBB’nin dün saat 10’da başlayan 73’üncü Genel Kurul toplantısı Atatürk ve şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından konuşmalarla sürdü. Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu’nun Faaliyet Raporu Genel Kurula sunuldu ve ayrıca Komisyonlar, hazırladıkları raporları okudular.

Haberimiz yayına hazırlandığı saatlerde TOBB Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 01.01.2016 - 31.12.2016 dönemi bütçe harcamaları ve kesin hesabının müzakere edilmesinin ardından Yönetim Kurulunun ibra edilmesi Genel Kurulun oyuna sunulacak ve Genel Kurul, 01.01.2018 - 31.12. 2018 dönemi tahmini bütçesinin sunumu ve oylamasıyla sürecekti …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık