MİTSO’da seçim zamanı

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

MİTSO’da seçim zamanı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri seçimi bugün yapılıyor. MİTSO Lokali’nde yapılacak olan seçim, meslek gruplarına göre 10 ayrı sandıkta yapılacak. Üyeler, bağlı oldukları meslek grubunun sandığında oylarını kullanacaklar.

Bugün saat 10:00’da başlayacak olan seçimler, saat 17:00’da son bulacak ve oyların sayımına geçilecek.

 

Önce MİTSO Meclisi oluşacak

Bilindiği gibi, yapılacak seçimlerde, 10 ayrı meslek grubundan seçilecek 25 kişi, MİTSO Meclisini oluşturacak. Seçimler sonrasında oluşacak meclis, kendi içinde toplanarak ‘MİTSO Meclis Başkanı’nı ve ‘Yönetim Kurulu’nu seçecek. Seçilecek Yönetim Kurulu içinden bir kişi de Oda Başkanlığı’na getirilecek.

 

Seçimlerde İki Grup yarışıyor

Bugün yapılacak MİTSO seçimleri için iki grup yarışıyor. Mevcut Oda Başkanı Reşit Özer ve Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile arkadaşları ilk grubu oluşturuyorlar. İkinci grup ise, Halil İbrahim Gülen ve arkadaşlarından oluşuyor.

Halil İbrahim Gülen, MİTSO Yönetim Kurulu üyesi iken, 2 yıl önce Yönetim Kurulu’ndan istifa etmişti.

Aslında geçen yıl yapılacak olan, ama Bakanlar Kurulu kararıyla TOBB’a bağlı odaların seçimlerinin 1 yıl ertelenmesi nedeniyle bu yıl Nisan ayında yapılan MİTSO seçimleri için, bir süredir iki grubun da yoğun bir şekilde çalıştıkları gözleniyordu.

Seçimlere katılımın yüksek olacağı beklentisi var. Çekişmeli geçecek olan seçimlerin birkaç kademeli olması, beklentileri daha da artırıyor.

Bilindiği gibi, yönetime gelecek olan kişilerin, önce meslek komitelerindeki seçimleri kazanmaları ve meclise girmeleri gerekiyor. Meslek komitelerindeki seçimleri kazanamayanlar, yeni yönetimde de yer alamayacakları için, 10 ayrı grupta yapılacak olan meslek komitelerinin seçimleri büyük önem taşıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık