“Mücadelede en ön saflarda olma zorunluluğunun farkındayız”

Adem KANKAYNAR -

“Mücadelede en ön saflarda olma zorunluluğunun farkındayız”

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Muğla Şube Başkanlığı ve Milas İşyeri Temsilciliği ortaklaşa bir kahvaltı düzenleyerek, sendikaya bağlı üyelerle bir araya geldiler.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri Av. Şakir Özdemir, Murat Yazar, TÜM BEL-SEN Muğla Şube Başkanı Turgay Aslan, Şube İdari Sekreteri Elif Keskin, Şube Mali Sekreteri Gül Tan, Örgütlenme Sekreteri Gökhan Salih Ayas, Şube Kadın Sekreteri Burcu Akın, Milas İşyeri Temsilcileri; Zeynep Avcılar, Esma Eser ve Mehmet Tevfik Soyçakır’n da katıldığı etkinlik, ilçemize bağlı Menteş Mahallesi Kaymakkavağı’nda gerçekleşti.

“Birlik, Beraberlik ve Kaynaşma” adı verilen etkinlikte, sendika yöneticileri, üyeler, eş ve çocukları düzenlenen kahvaltıda bir araya gelirken, sendikanın Muğla Şube Başkanı Turgay Aslan; “Milas Belediyesi’nde TÜM BEL-SEN örgütlü bir sendika, yetkili bir sendikadır.

Burada çalışan emekçi arkadaşlarımızla beraber dayanışmayı ve birlikteliğimizi arttırmak adına bir kahvaltı düzenledik. Milas Belediyesi İşyeri Temsilciliğinden arkadaşlarımız, yönetimimizle beraber bu etkinliği düzenlediler. Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat ve Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz de etkinliğimize katılarak bize güç verdiler.

Biz çalışanlar, çalışma ortamındaki sıkıntı ve streslerimizi atmak adına kimi zaman böyle sosyal aktivitelerde bir araya geliyoruz. Bugünkü etkinlik de güzel bir birliktelik oluşturdu. Arkadaşlarımız, aileleri bir araya gelerek, çalışma hayatının getirdiği stresten uzak bir gün yaşamayı amaçladık. Tüm katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Zor dönemlerden geçiyoruz”

Milas Belediyesi İşyeri Temsilcisi Esma Eser ise, düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Bugün yeni dönemimizde ve daha örgütlü bir şekilde buradayız ve bu zor zamanlardan geçtiğimiz dönemde, yaptığımız kaynaşma ve dayanışma kahvaltımızda bir aradayız.

‘Zor zamanlardan’ diyorum çünkü saldırıların, tutuklamaların, KHK’larla işten atılmaların, ihraçların olduğu bu zor dönemde örgütlü mücadelenin ne kadar önemli ve zorunlu olduğunun farkındayız ve bu yüzden de mücadeleyi daha fazla arttırarak sadece bölgemizde değil tüm Türkiye’de demokrasi ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak adına mücadelede en ön saflarda olma zorunluluğunun farkındayız.

Bizler bu süreci sendikal mücadelede ön planda olmamız gereken zaman olarak düşündüğümüzde çıtayı yükseltmemiz emek ve sokak mücadelemizi arttırmak adına hep bir arada olmak zorundayız.

Bu bağlamda örgütlü mücadelenin ne kadar önemli olduğunu ve yoldaşlık ruhunu ne kadar üst seviyede tutmamız gerektiğini biliyoruz ve mücadelemizi bu anlamda sürdürmek adına ne kadar çaba sarfetmekte olduğumuzun farkındayız. O yüzden memur emekçileri sendikası adına bu kahvaltıya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık