MUÇEP, 8. Buluşmasını Menteşe’de yaptı

A. Kemal KAŞKAR -

MUÇEP, 8. Buluşmasını Menteşe’de yaptı
  • 13 September 2017, Wednesday 7:15

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Sekizinci toplantısını 9 Eylül Cumartesi günü Menteşe’de gerçekleştirdi. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya konuk olan Yatağan Turgut köylüleri, kömür ocaklarının tarlalarının sınırlarına dayandığını ve tek tük köylünün arazilerini satmaya başladıkları belirtip, acil bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdiler.

MUÇEP Meclisi de, konuyu yerinde görüşmek ve gerekli desteği verebilmek için, yurttaşların belirlediği bir günde Turgut Mahallesi’nde acil bir toplantı yapılması kararı aldı.

MUÇEP 8. Menteşe Buluşması ile ilgili olarak MUÇEP Sekreterlik’ten yapılan açıklamada, daha sonra şu bilgilere yer verildi:

“MUÇEP’ten ayrılan ve yeni katılanlar değerlendirilerek, ekolojik tahribatlar için verilen mücadelelerin uzun soluklu ve gönüllülük esasına dayandığı gerçeğinin bir kez daha altı çizildi.  Çalışma Grupları ve Komisyonların daha etkin çalışması ve Datça toplantısında öngörüldüğü gibi kendi programlarını yapıp kendi sözcülerini seçmeleri konusunda bir daha çağrı yapılması kararı yinelendi.

Bakanlık tarafından onaylanan Gökova Doğal Sit Alanı Projesi ile ilgili olarak çalışmaları koordine etmek amacıyla ‘GÖKOVA CENNET KALSIN Çalışma Grubu’ oluşturuldu.

Çalışma grubunun ilk olarak, MUÇEP - TMMOB ortak girişimiyle önümüzdeki günlerde Muğla’da açılacak dava ile ilgili olarak bir basın açıklaması hazırlayıp, yapılacak çeşitli etkinlikleri koordine etmesi kararı alındı.

Muğla’nın tüm ilçelerinde gerçekleşen, gerçekleşecek  veya yeni düzenlenecek şenliklerde, Gökova’da dereceleri değiştirilen doğal sitlerle ilgili yöre halkı bilgilendirilecek, konu ile ilgili toplantılar düzenlenecek.

TBMM’nin önüne gelmesi beklenen ‘Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma(ma) Yasa Tasarısı’nın mevcut hali ile onaylanmaması ve tasarıda yer alması gereken doğrular için çalışma yapmak üzere ‘Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Çalışma Grubu’ oluşturuldu.

Muğla kıyılarının MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) eliyle özel şahıslara tahsisi ile ortaya çıkan sorunlara karşı ‘Kıyı Kullanımları Çalışma Grubu’ oluşturulup kıyıların kullanımı ile ilgili alternatiflerin hazırlanarak, valilik ve kamuoyu ile görüşme, gelişmelere göre hukuksal sürecin başlatılması  kararı alındı.

MUÇEP olarak Zeytinköy’de yanan yerlerin tekrar ağaçlandırılmasının sıkı takipçisi olunması, daha önce yaşanan örneklerde olduğu gibi bölgenin ranta peşkeş çekilmemesi için, yörenin ağaçlandırılması ve yöre halkının mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü desteğin verilmesi kararı alındı.

Bir sonraki MUÇEP toplantısının, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 11’de Marmaris’te yapılmasına ve bu toplantı gündemine Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma(ma) Yasa Tasarı ve Enerji Demokrasisi / Kooperatiflerin ele alınacağı atölye çalışmalarının da eklenmesi, Su yönetimi ve Bisikletli Ulaşım Çalışma Gruplarının kurulması önerisinin ele alınması kararı alındı.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık